Navalnîi, prima apariție publică după încarcerare

Navalnîi, prima apariție publică după încarcerare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa susţinătorilor lui Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, a anunţat joi dizolvarea reţelei de birouri regionale, disidentul rus apărând în public, prin videoconferinţă, pentru prima dată de la încheierea grevei foamei, transmite agenţia de presă Reuters.

Navalnîi, care în transmisiunea video de joi a apărut vizibil slăbit şi cu capul ras, a refuzat începând cu 31 martie să se alimenteze, pentru a protesta astfel împotriva condiţiilor sale de detenţie, întrucât conducerea penitenciarului îi refuzase accesul la asistenţă medicală adecvată, el suferind de dureri atroce de spate şi picioare.

Colaboratorii săi au făcut anunţul privind dizolvarea reţelei de birouri regionale prin intermediul YouTube, înaintea unei audieri în instanţă care urma să analizeze o solicitare a procurorilor ruşi de a declara extremişti principalii piloni ai organizaţiei politice a lui Aleksei Navalnîi.

Dacă reţeaua de birouri regionale ar fi declarată extremistă, autorităţile ar obţine puterea legală de a condamna la închisoare activişti şi de a îngheţa conturi bancare.

Citit 430 ori Ultima modificare Joi, 29 Aprilie 2021 20:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.