China acuză. „AUKUS subminează stabilitatea regională”

China acuză. „AUKUS subminează stabilitatea regională”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

China a acuzat, joi, SUA, Regatul Unit şi Australia că "subminează stabilitatea şi pacea regionale", după semnarea pactului AUKUS, menit să consolideze cooperarea trilaterală în tehnologii avansate de apărare, precum inteligenţa artificială, sistemele de submarine şi supraveghere la mare distanţă, transmite EFE.

"Pactul arată totodată cum aceste ţări folosesc exporturile nucleare ca instrument geopolitic. Este extrem de iresponsabil. Ar trebui să renunţe la mentalitatea de Război Rece şi să facă mai mult pentru a contribui la pace şi stabilitate. În caz contrar, vor sfârşi prin a-şi face rău lor înselor", purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Zhao Lijian, cu referire la pierderea de către Franța a contractului pentru submarinele Australiei.

El a avertizat totodată că Australia trebuie "să-şi îndeplinească angajamentele" de neproliferare nucleară. "China va acorda o atenţie sporită dezvoltării acordului AUKUS", a subliniat Zhao, care a avertizat totodată că pactul ar putea duce la "intensificarea cursei înarmărilor".

Citit 402 ori Ultima modificare Joi, 16 Septembrie 2021 20:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.