Statele Unite sunt dispuse să ajute UE în rezolvarea crizei datoriilor

Statele Unite sunt dispuse să ajute UE în rezolvarea crizei datoriilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Statele Unite sunt "dispuse să îşi joace rolul pentru a ajuta" Uniuniea Europeană să facă faţă crizei datoriilor, a afirmat preşedintele Barack Obama după o întâlnire cu liderii UE, remarcând că Washingtonul este "interesat de reuşita" economică a bătrânului continent.

Rezolvarea crizei actuale "este extrem de importantă pentru economia noastră. Dacă Europa se contractă, dacă Europa are dificultăţi va fi mult mai dificil pentru noi să creăm locuri de muncă aici", a adăugat Obama alături de preşedintele UE, Herman Van Rompuy, şi cel al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"Le-am făcut cunoscut faptul că Statele Unite sunt gata să îşi joace rolul pentru a ajuta (UE) să îşi rezolve această problemă", a spus Obama. Preşedintele nu a dat detalii cu privire la felul în care Washingtonul ar putea ajuta Europa.

O astfel de formulare este nouă pentru Obama, Casa Albă susţinând până luni inclusiv, că Uniunea Europeană este în măsură să depăşească criza prin propriile mijloace.

"Suntem interesaţi de succesul lor şi vom continua să lucrăm împreună în mod constructiv la rezolvarea acestei probleme într-un viitor apropiat", a continuat Obama.

Într-un comunicat comun lansat după acestă întâlnire de la Casa Albă care a durat puţin peste două ore, Statele Unite au salutat măsurile luate anterior de UE în lupta contra crizei datoriilor.

La rândul său UE a făcut cunoscut faptul că aşteaptă de la Statele Unite să ia măsuri pentru reducerea deficitului bugetar, conform textului publicat după discuţiile între Obama, Van Rompuy şi Barroso.

Citit 1909 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.