Nor radioactiv inofensiv deasupra Europei

Nor radioactiv inofensiv deasupra Europei

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Institutul de Radioprotecţie şi Siguranţă Nucleară din Franţa a anunţat că norul radioactiv care s-a răspândit deasupra Europei în ultimele săptămâni provine dintr-o facilitate nucleară din Rusia sau din Kazahstan, notează Deutsche Welle, preluată de realitatea.net.

Măsurătorile mai multor staţii europene au confirmat un nivel ridicat de ruthenium 106 în atmosferă, în majoritatea ţărilor europene, a precizat IRSN. Ruthenium 106 este produsul unei reacţii nucleare şi nu apare în mod natural. Norul radioactiv ar putea proveni de la un centru de gestionare a combustibilului nuclear sau de la un centru medical.

Agenţia nu a determinat cu exactitate sursa geografică a norului, dar, în urma unei analize, s-a putut stabili că aceasta ar fi undeva la sud de Munţii Ural, adică Rusia sau Kazahstan.

"Nu există niciun pericol pe teritoriul ţării. Nici nu a existat un pericol referitor la emiterea unor radiaţii de către acest radionutrit artificial, care a fost detectat cu concentraţii mai mari pe la jumătatea lunii septembrie, începutul lunii octombrie, inclusiv deasupra României", a declarat Rodin Traicu, preşedintele Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, la Digi24. El a precizat că zona de concentrare a fost "pe zona de sud şi sud-est a României, Giurgiu, Alexandria, Bucureşti, Ilfov şi Constanţa".

Citit 1749 ori Ultima modificare Vineri, 10 Noiembrie 2017 19:08

1 comentariu

  • postat de STEFAN GHEORGHIU Vineri, 10 Noiembrie 2017 20:43 95.77.196.*** Link la comentariu
    1
    0

    NICIUN NOR RADIOACTIV NU E INOFENSIV DECAT DACA PROVINE DIN UE SAU DIN JERMANIA, NU DE LA CERNOBAL, CA ASA E POLITICA DE AZI

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.