Damen Galaţi şi oamenii săi. Astăzi, Viorica – Project Controller în cadrul Direcţiei Financiare

Damen Galaţi şi oamenii săi. Astăzi, Viorica – Project Controller în cadrul Direcţiei Financiare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

„ Nimic nu e întâmplător. Totul în viaţă se întâmplă cu un scop.”

Luptătoare, dornică de a lăsa rezultate pozitive în urma ei, Viorica Paraipan ne povesteşte emoţionată despre parcursul ei în şantier.

„ M-am născut în Brăila şi am absolvit liceul Nicolae Iorga. În Galaţi am ajuns datorită facultăţii. Am terminat Ştiinţe Economice şi Administrative, iar anul 2000 a marcat începutul carierei mele în Şantierul Naval din Galaţi, locul unde m-am iniţiat şi evoluat profesional. Sunt de părere că în viaţă nu contenim să ne depăşim limitele. Îmi place să învăţ mereu ceva nou, să mă autodepăşesc, chiar dacă la început mi se pare greu. Rezultatele mă fac să fiu mândră de mine şi îmi oferă o satisfacţie sufletească imensă.”

„ Când am ajuns în şantier eram la început de drum, nu cunoşteam pe nimeni, nu ştiam nimic din ce se întâmplă aici, dar eram ca un burete care voia să absoarbă tot. Îmi doream  să înţeleg firul evenimentelor şi  să învăţ şantierul. Totul era nou. În primele 4 luni am lucrat la Drepturi Salariale, primind ulterior propunerea să mă alătur echipei din contabilitate. Pentru mine a reprezentat o şansă extraordinară. Aici am lucrat 14 ani, am prins şi implementarea unui sistem informatic nou, precum şi primele raportări către Damen Group, după care mi s-a propus să fac parte din echipa Projects Control. Era ceva nou, aşa că am acceptat fără să clipesc. A fost momentul oportun, pentru că abia mă întorsesem din concediul de creşterea copilului. Dacă la contabilitate am învăţat multe lucruri legate de costuri, de nave, la control proiecte am imaginea financiară a întregii nave, realizez analize financiare pe serii de nave, astfel încât cunoştinţele acumulate se potrivesc ca un puzzle. ”

„ Am urmărit seria de interviuri cu colegii mei şi am observat că, pentru fiecare dintre noi, şantierul reprezintă o a doua familie. Participăm la evenimentele importante din viaţa fiecăruia. Creăm amintiri împreună. Împărtăşim momentele frumoase şi trecem peste cele grele. Contează enorm să ne ajutăm, să ne înţelegem, să fim alături unii de alţii, atât la muncă cât şi la celelalte evenimente din viaţa noastră. Şantierul este un loc în care ai foarte multe de învăţat. Aici găseşti o varietate de temperamente, competenţe, oameni cu responsabilităţi diferite, însă toţi au acelaşi obiectiv, de a livra nave de cea mai bună calitate şi în timp util.”

„ Nu e mereu totul roz. În viaţă lucrurile nu sunt doar într-o continuă ascensiune, întâmpinăm şi dificultăţi pentru a prinde curaj să ne autodepăşim. Ori de câte ori am avut un moment greu, am muncit şi mai mult pentru a-l putea depăşi. Când văd că oamenii au încredere în mine, prind siguranţă şi conştientizez că locul meu e aici, printre ei. Chiar dacă îmi doresc să fac schimb de cunoştinţe cu colegii din alte şantiere din grupul Damen, nu aş pleca definitiv. Personal, am investit prea mult aici ca să las totul în urmă, mi s-a oferit şansa să cresc din punct de vedere profesional, iar pentru mine contează enorm. Dacă eşti atras de domeniul naval, dacă vrei să vezi o navă de la primul ei desen şi până pleacă din şantier, dacă vrei să îţi aduci contribuţia la realizarea ei, atunci eşti pregătit să te alături oamenilor din şantier. Dacă eşti perseverent, Damen Galaţi îţi oferă posibilitatea să pleci de pe o anumită poziţie şi să avansezi, dar şi să devii un profesionist.”

Citit 4078 ori Ultima modificare Vineri, 30 Noiembrie 2018 18:03