BILANȚ POZITIV AL ACTIVITĂȚII CLUSTERELOR REGIONALE. REZULTATE PALPABILE PENTRU RELANSAREA ECONOMICĂ A REGIUNII DE SUD-EST A ROMÂNIEI

BILANȚ POZITIV AL ACTIVITĂȚII CLUSTERELOR REGIONALE. REZULTATE PALPABILE PENTRU RELANSAREA ECONOMICĂ A REGIUNII DE SUD-EST A ROMÂNIEI
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pe data de 5 decembrie, la Universitatea ”Danubius” din Galați, membru fondator al primului cluster academic, Danubius Academic Consortium, a avut loc Conferința Clusterelor - Consorțiul ”Dunărea de Jos”- Inovare și cooperare.

Promovarea orașului Galați – Smart City, pol de inovare al României, a fost motivul prezenței Rectorului Universității ”Danubius” din Galați, Conf. univ. dr. Andy Corneliu PUȘCĂ, în luna noiembrie, în Portugalia, în calitate de General Co-Chair of Mobility IoT 2018 la categoria Cercetare din cadrul celei de a patra ediții a Summitului Smart Cities 3600 2018, un eveniment gradios care oferă o perspectivă completă de 3600 asupra orașelor inteligente, reunind cercetători, reprezentanți ai industriei, precum și inovații up-and-coming pentru a împărtăși experiențe și bune practici.

Domnia sa a avut onoarea de a deschide Conferința Clusterelor – Consorțiul ”Dunărea de Jos” cu tema ”Inovare și Cooperare”, anunțând un eveniment de bilanț, de prezentare a rezultatelor concrete ale Clusterelor regionale din cadrul Consorțiului ”Dunărea de Jos”, o comunitate puternică ce reunește mediului de afaceri, mediului universitar, autorităților publice care a fost creată pentru a oferi suport tehnic, de cercetare, de business sau în facilitarea deciziilor, pe o rază de 300 de Km domeniilor majore: ICT, Sănătate, Industrii Creative, Energie Verde, Naval.

Invitați speciali ai acestui eveniment, au fost:

-     Dl. Daniel COȘNIȚĂ – Președinte al Asociației Clusterelor din România

-     Dl. Marius HUMELNICU, City-Manager Primăria Galați

-     Dl. Gigel ISTUDOR, Vicepreședinte al Consiliului Județean Galați

-     Dl. Igor Alexandru BEJAN- Director Parcul de Tehnologie a Informației Galați

-     Dl. Gelu GURGUIATU - Decan al Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică

-     Dl. Cătălin ARAMĂ, Director General Centrul Național de Răspuns la Incidende de Securitate Cibernetică – CERT- RO

-     Dl. Ionuț MOCANU, Președinte Tehnopol

-     Dl. Vlad CĂȘUNEANU, Vicepresedintele Consiliului Raional Cahul

Conferința Clusterelor – Consorțiul ”Dunărea de Jos” cu tema ”Inovare și Cooperare” a oferit prilejul prezentării unor veritabile rezultate ale Clusterelor regionale precum și chestiuni de interes major pentru importanța clusterelor regionale din perspectiva internaționalizării acestora. La eveniment au participat toții actorii – cheie implicați în activitatea clusterelor regionale.

Amfitrionul dezbaterilor pe secțiuni a fost doamna Alina Beatrice RĂILEANU – Directorul Danubius International Business School Danubius (DIBS). ”Prezentările din cadrul acestei Conferințe afirmă împlinirea misiunii DIBS. Repet faptul că Galațiul, ca oraș, ca regiune, s-a dezvoltat ca un cluster. Clusterele reprezintă șansa ca această regiune să nu mai fie considerată defavorizată. Am reușit să deschidem Galațiul prin această comunitate academică, sâmburele care va naște în jurul lui acea zonă metropolitană Galați- Brăila, o comunitate globală a creativității, a inovării, a deschiderii zilei de mâine. ”

La Universitatea ”Danubius”, o universitate situată în inima celei de a doua aglomerări urbane din România, în ceea ce se dorește a deveni Zona metropolitană Galați- Brăila, își are sediul Consorțiul ”Dunărea de Jos” – Regiunea de Sud- Est a României, consorțiu care reunește clusterele existente în această regiune a țării.

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,
Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

(P)

Citit 1939 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Decembrie 2018 00:37