Președintele ALDE Galați, Cristian Dima: ”Un proiect așteptat de peste 20 de ani, podul suspendat peste Dunăre, pe drumul de a deveni realitate”

Președintele ALDE Galați, Cristian Dima: ”Un proiect așteptat de peste 20 de ani, podul suspendat peste Dunăre, pe drumul de a deveni realitate”
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Podul peste Dunăre devine pe zi ce trece realitate. După mai bine de 20 de ani de povești, iată că în mai puțin de doi ani guvernul din care ALDE face parte a reușit să semneze autorizația de construire pentru începerea lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre. Este un moment important pentru locuitorii din regiunea Galați – Brăila – Tulcea.

În urmă cu peste un an și jumătate, în calitate de secretar de stat, i-am propus premierului de la acea vreme, Sorin Grindeanu, demararea proiectului podului peste Dunăre în cadrul discuțiilor pe care le-am avut. I-am prezentat atunci fostului premier importanța pe care acest obiectiv o are pentru regiunea noastră, implicațiile sociale și economice pe care le are o asemenea lucrare. Mă bucur că un secretar de stat din partea ALDE a fost cel care a pus semnătura pe această autorizație de începere a lucrărilor la pod.

După 20 de ani este un lucru extrem de benefic faptul că în cele din urmă podul devine realitate. Sunt mândru că un Guvern din care face parte ALDE, un partid liberal, a contribuit la demararea proiectului. Totodată, faptul că regiunea noastră a fost reprezentantă la nivel central de lideri politici responsabili provenind din ambele partide ale coaliției de guvernare, a făcut ca acest obiectiv să poată fi demarat.

Podul suspendat peste Dunăre va fi al treilea pod din Europa ca deschidere! Odată finalizat, podul va intra în rândul marilor construcții de acest fel din Europa. Este îmbucurător pentru mine și colegii mei că ALDE, continuatorul liberalilor din România, contribuie la dezvoltarea țării, la modernizarea infrastructurii.    

Cristian Dima,

Președintele ALDE Galați

(P)

Citit 4092 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Decembrie 2018 21:30