Premiu de excelență pentru ASOCIAȚIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ ”Serviciul Regional Apa Galați”

Premiu de excelență pentru ASOCIAȚIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ ”Serviciul Regional Apa Galați”
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “SERVICIUL REGIONAL APA GALAȚI” a primit PREMIUL DE EXCELENȚĂ PENTRU PERFORMANȚELE DEOSEBITE OBȚINUTE ÎN DEZVOLTAREA SECTORULUI DE APĂ CU FONDURI EUROPENE POS MEDIU ȘI POIM în cadrul Conferinței Naționale organizată în perioada 16-17 mai 2019 de Asociația Parteneriat pentru Proiecte și Fonduri Europene și Universitatea Tehnică de Construcții București – Facultatea de Hidrotehnică.

Evenimentul s-a adresat celor mai relevanți actori implicați în sectorul de alimentare cu apă și canalizare și a reprezentat un bun prilej pentru o analiză obiectivă a stadiului  accesării finanțării europene disponibile pentru sectorul de apă/apă uzată în exercițiul financiar 2014-2020, dar și pentru împărtășirea experiențelor de bună practică înregistrate până în prezent.

În Galați se află în derulare “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galaţi, în perioada 2014-2020“, prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”SERVICIUL REGIONAL APA GALAȚI” și Operatorului Regional Apa Canal SA Galaţi. Proiectul are o valoare de cca. 180 milioane de euro și este finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Conform declarațiilor domnului Costel Fotea, președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”SERVICIUL REGIONAL APA GALAȚI”, lucrările din cadrul acestui proiect se derulează în perioada 2018-2022 în 37 de localităţi din judeţul Galaţi, cu peste 380 mii de locuitori în total. ”Au fost și sunt o prioritate pentru mine investițiile pentru alimentarea cu apă potabilă, colectarea şi tratarea apelor uzate în județul Galaţi, alături de investiţiile pentru modernizarea infrastructurii de drum din judeţul Galaţi. În această calitate, am fost alături de operatorul regional şi am făcut toate demersurile necesare obţinerii finanţărilor, astfel încât, până la finalul anului 2022, judeţul Galaţi să aibă un standard modern atât în ceea ce priveşte accesul populaţiei la sisteme de alimentare cu apă și de canalizare, cât şi drumuri modernizate, printr-o coordonare permanentă între cele două tipuri de investiţii, a spus președintele Consiliului Județean, Costel FOTEA.

(P)

 

 

Citit 1846 ori Ultima modificare Vineri, 31 Mai 2019 15:41