PNL susţine aplicarea programelor şcolare

PNL susţine aplicarea programelor şcolare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Aproximativ 47.000 de elevi şi preşcolari din judeţul Galaţi nu au beneficiat, la începutul anului şcolar, de programul "Cornul, laptele şi mărul", a menţionat Onuţ Atanasiu, liderul grupului consilierilor locali PNL, în conferinţa de presă pe care a susţinut-o ieri, 9 octombrie, la sediul formaţiunii politice. Proiectul social a fost aplicat la nivelul municipiului Galaţi cu 23 de zile mai târziu, motiv pentru care, din bugetul alocat, a rămas o sumă de 90.232 de lei pentru fiecare zi în care elevii nu şi-au primit primit produsele alimentare incluse în program. Onuţ Atansiu îşi doreşte ca aceşti bani să rămână în bugetul instituţiilor de învăţământ şi să fie folosiţi în acelaşi scop.

"Pentru fiecare zi pentru care nu s-a alocat celor 46.996 de copii suma de 1,92 de lei, s-a făcut o economie de 90.232 de lei. În total, 2.075.000 de lei nu au fost folosiţi pentru copii şi preşcolari. Propun ca această sumă să ajungă tot în bugetul unităţilor de învăţământ şi să fie folosită în acelaşi scop. Adică să li se ofere în plus, în zilele următoare, până la finalul anului şcolar, în aceşti bani, un surplus de masă elevilor", a declarat liderul consilierilor PNL.

De asemenea, acesta şi-ar dori ca un alt program destinat elevilor şi preşcolarilor să fie aplicat şi la nivelul judeţului Galaţi. Este vorba despre programul "Masa caldă în şcoli", desfăşurat la nivel naţional şi care a mai fost aplicat în trecut în municipiul Galaţi, la Şcoala Gimnazială Nr. 15, în cadrul unui proiect-pilot. Atanasiu îşi doreşte continuitatea programului şi anul acesta, datorită efectelor pozitive pe care le-a avut în trecut. Printre acestea, a amintit diminuarea absenteismului şi reducerea migraţiei elevilor care locuiesc în zonă către alte unităţi de învăţământ.

"Mi-aş dori să implementăm din nou programul "Masă caldă în şcoli". În anul în care a fost implementat acest program, absenţele au fost foarte puţine. De asemenea, în anul următor s-au înscris la clasa pregătitoare cât pentru două clase. Este un proiect la care trebuie să ne gândim foarte serios. Eu unul îl voi propune municipalităţii. L-am mai propus şi altă dată, dar nu a intrat nici măcar pe ordinea de zi. Putem demara acest program, existent la nivel naţional, şi la nivelul Consilului Local, respectiv la nivelul Unităţii Administrativ Teritoriale (UAT) Galaţi. Pentru mine, Şcoala Gimnazială Nr. 15 ar putea fi în continuare una dintre şcolile în care ar trebui implementat acest proiect. Din ceea ce am discutat cu profesorii de acolo, a avut şi un efect benefic pentru reducerea absenteismului, respectiv apariţia unor elevi la şcoală, care altfel nu ar veni în unitatea respectivă de învăţământ", a adăugat Onuţ Atanasiu.

(P)

Citit 3502 ori Ultima modificare Joi, 10 Octombrie 2019 09:48