Campania ”Made in Galaţi” | Criomec, firma gălăţeană specializată în proiecte industriale ”la cheie” (FOTO)

Campania ”Made in Galaţi” | Criomec, firma gălăţeană specializată în proiecte industriale ”la cheie” (FOTO)
25 de ani de performanţă şi dezvoltare industrială
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Activitatea industrială rămâne una dintre puţinele direcţii economice în care, în ciuda turbulenţelor de tot felul, Galaţiul are un potenţial ridicat. O dovadă în acest sens este Criomec SA, o companie ridicată de la zero de echipa de specialişti condusă de prof. ing. dr. Alexandru Şerban. Cu o dinamică a dezvoltării demnă de invidiat, firma a aniversat în 2019 împlinirea a 25 de ani de activitate! Mai mult decât atât, Criomec este în prezent unul dintre pilonii economiei locale - cu aproape 600 de angajaţi, şi a reuşit în 2018 să-şi dubleze cifra de afaceri, faţă de cea din 2017!

Fie că e vorba de domeniul criogeniei şi producerea gazelor tehnice, de petrochimie, termoenergetică, metalurgie, al echipamentelor dinamice și turboagregatelor, Criomec este capabilă să livreze proiecte industriale „la cheie”! De altfel, ca brand 100 la sută gălăţean, Criomec a reuşit să ducă emblema „Made in Galaţi” inclusiv la nivel european, chiar şi în ţări cu un blazon tehnic demn de invidiat, precum Germania, Franţa, Belgia sau Suedia.

„Ne-am început activitatea în 1994, împreună cu un grup de colegi specializaţi în criogenie, formaţi pe platforma Combinatului Siderurgic de la Galaţi, unde Fabrica de Oxigen era şi cea mai mare de acest fel din Europa de Est. Criogenia - folosită în obţinerea gazelor tehnice - era un sector de nişă şi era o reală nevoie pe piaţa din România. Prin urmare, am decis să mergem mai departe pe cont propriu. Erau şi firme multinaţionale, de prestigiu, interesate de piaţa din România, iar noi am lucrat pentru ele la început. Am instalat în ţară vreo şapte, opt fabrici de oxigen, argon, azot, până când piaţa locală a fost acoperită. Dar cum numai din mentenanţa acestora nu puteam să ne dezvoltăm, ne-am orientat şi spre proiecte din petrochimie, metalurgie, energetică, inclusiv în alte ţări europene. Treptat a crescut şi numărul de oameni, iar proiectele au devenit tot mai complexe. Profesionalismul dovedit în abordarea acestora au făcut din Criomec, pe nişa sa de activitate, un brand, practic, "fără concurenţă”", ne-a mărturisit directorul general al companiei, dl Alexandru Şerban.

Ca antreprenor general, Criomec poate realiza în prezent proiecte industriale complexe, oferind soluții integrate ce cuprind serviciile de proiectare, procurare, execuție și montaj, punere în funcțiune și mentenanță pentru toate disciplinele tehnice implicate - construcții civile, instalații tehnologice, echipamente dinamice, instalații electrice și de automatizări.

În portofoliul de lucrări al Criomec se regăsesc lucrări de anvergură, începând de la noua Fabrică de Oxigen şi instalaţia de răcire de la Furnalul nr. 5, de pe platforma Combinatului Siderurgic de la Galaţi, până la fabrica de hidrogen de la Petrobrazi, modernizarea furnalului HKM Duisburg, centrala electrică din Corsica - Franţa, dar şi o fabrică de hidrogen în Suedia.

În plus, activitatea de producție confecții metalice a companiei s-a dezvoltat ca o necesitate de integrare a produselor în cadrul proiectelor de montaj instalații și s-a dovedit un motor de dezvoltare individual, prin oportunitățile create de piața din industria metalurgică și petrol și gaze. Prin urmare, s-au derulat proiecte noi cu parteneri externi cum ar fi FLSmidth Danemarca - pentru execuția construcțiilor metalice tip filtre, utilizate în epurarea gazelor din industria metalurgică și a cimentului; Primetals Technologies Austria - pentru execuția unor conducte de recirculare gaze, având diametrul de 4 m și o masă de aproximativ 230.000 kg, cu destinația finală Japonia.

Toate acestea nu ar fi fost posibile fără un vast program investiţional. În prezent, Criomec dispune de două hale de producţie în Galaţi, numai în ultimii doi ani baza materială a companiei fiind modernizată prin investiţii ce totalizează peste 2 milioane de euro. „O companie de succes înseamnă şi o evoluţie continuă. Printr-o abordare prudentă, menținem un echilibru între cheltuielile de investiții și cele operaționale, la nivelul volumului proiectelor angajate. Obiectivul final este execuţia unor lucrări la cele mai înalte standarde de calitate şi de siguranţă, precum și specializarea continuă a angajaților în tehnologii și procese aplicate industrial”, a conchis directorul general al Criomec SA.

Oportunităţi de evoluţie profesională

Rezultatul economic și dezvoltarea activității companiei Criomec se bazează pe cea mai valoroasă resursă, și anume resursa umană, subliniază managerul companiei, dl Alexandru Şerban. Din perspectiva companiei, o responsabilitate permanentă este asigurarea unui mediu atractiv tuturor categoriilor de angajați, prin stimularea evoluției profesionale în carieră, recompense salariale competitive mediului în care îşi desfăşoară activitatea, atât la nivel naţional, cât şi european, programe de protecția sănătății prin accesul la servicii medicale private. Graţie acestei raportări la resursa umană, compania este un cadru de formare modern pentru noile generaţii de specialişti, fie că ne referim la absolvenţii facultăţilor gălăţene de inginerie sau la salariaţii cu o pregătire multidisciplinară din sectorul industrial.

Proiecte de responsabilitate socială

Ca parte a proiectelor de responsabilitate socială, compania Criomec s-a implicat în importante proiecte de stimulare a tinerilor merituoși, prin acordarea de burse private, acordarea de ajutoare materiale pentru cazuri sociale și medicale, contribuții și premii acordate în cadrul competițiilor sportive și spectacolelor culturale desfășurate pe scena gălățeană.

Citit 18423 ori Ultima modificare Joi, 14 Noiembrie 2019 14:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.