Cătălin Cristache: Nu renunţ. Rămân cel mai aprig combatant al pesedismului

Cătălin Cristache: Nu renunţ. Rămân cel mai aprig combatant al pesedismului
Evaluaţi acest articol
(47 voturi)

Sâmbătă, 11 ianuarie a.c., în prezenţa unei audienţe numeroase, Cătălin Cristache şi-a reafirmat intenţia de a candida pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi, la viitoarele alegeri locale din acest an. 

Liderul PMP Galaţi crede în şansa lui de a câştiga. Se va înscrie la linia de start, menţionând că nu o face pentru un simplu exerciţiu de imagine, ci pentru că ştie care sunt problemele comunităţii şi cum ar putea să le rezolve: „Am gândit deja un program de guvernare locală pe care, în curând, îl voi prezenta public, în detaliu. Sunt cea mai buna alternativă la Pucheanu. Sunt, de altfel, singurul care a sancţionat public toate matrapazlâcurile şi stângaciile făcute de acesta şi camarila din dotare, în cei aproape patru ani de mandat. Nu mă tem de ei, deci nu renunţ. Nu mă voi opri până nu voi scoate la iveală toate nenorocirile pentru care Galaţiul a fost împins la marginea prapastiei, ajungând o a doua Vale a Jiului, săracă şi prăfuită. Este indamisibil ca, după 30 ani, să nu avem măcar un drum expres pentru o conexiune cu restul ţării. Este inadmisibil să vedem cum oraşul se sufocă la propriu, moare încet-încet pe mâna groparilor politici, mânaţi de dominare şi control. Este inadmisibil ca populaţia să fi ajuns la limita subzistenţei, în timp ce ei au făcut averi colosale. Au pus pe chituci totul. Au hăcuit banul public după bunul plac, fără a fi traşi la răspundere, în vreun fel. Ne-au transformat în propria lor colonie. Oricât s-ar îndestula, tot nu le ajunge. Incompetenţă, rea voinţă, interese personale şi de grup, ignoranţă împinsă până la nesimţire... Acesta este pesedismul, o frăţie periculoasă, condusă de aceiaşi oameni, din partide diferite, baroni a căror unică grijă e ca nu cumva să-şi piardă dominaţia, influenţa şi favorurile. Dan Nica, Eugen Durbacă, Ştefan Viorel, Cristian Dima şi-au dat mâna pe sub masă, împiedicând dezvoltarea acestui colţ de ţară. Au falimentat instituţii întregi, au împânzit birourile acestora cu apropiaţi de-ai lor, umili şi servili, a căror singură calitate e carnetul de partid; altora le-au încredinţat contracte pe sume frumuşele, dar pe lucrări de mântuială, nefolositoare, toate supraevaluate ”, a subliniat acesta.

Liderul PMP Galaţi este de părere că vremea vorbelor deşarte a trecut şi că electoratul aşteaptă răspunsuri concrete la ce îl frământă: „Alegerile din 2020 vor fi câştigate de cei care îşi vor asuma proiecte fezabile. E adevărat, Galaţiul e în moarte clinică, dar mai are o şansă de revenire la viaţă. De îndată ce îi vom trimite la colţul de gunoi al istoriei, pe groparii care l-au împins la declin, îl vom scoate la liman printr-o viziune corectă, concretă, aplicată. Bugetului oraşului trebuie reechilibrat, prin creşterea încasărilor şi scăderea cheltuielilor. Cum? Foarte simplu: trebuie înlăturat sistemul de pile, cunoştinţe şi relaţii, mereu acelaşi, în admnistraţia publică locală, trebuie oprite subvenţiile oferite firmelor de casă şi societăţilor ţinute în viaţă artificial doar pentru a sifona bani... bani mulţi. În al doilea rând, acoliţii de partid angajaţi pe posturi călduţe, fără a avea vreo competenţă pentru ele, trebuie să dispară. Galaţiul nu duce lipsă de profesionişti, doar că aceştia nu au trecere la şefii supremi, mânjiţi de pesedism.

Un primar bun nu răspunde la comenzile mârşave, cu iz penal, venite pe cale ierarhic superioară. Un primar bun se gândeşte cum să imbunataţească viaţa oamenilor, să arate interes pentru reabilitarea termică a blocurilor din oraş (prin fonduri europene sau din surse proprii), pentru înlocuirea ţevilor vechi, ruginite, găurite prin care trece apa potabilă, pentru amenajarea unor spatii de recreere şi destindere (ştranduri cu plajă proprie, parcuri, piste de biciclete, spaţii special amenajate pentru bikeri şi rolleri), îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, pentru un transport public modern şi rentabil, pentru eliminarea găurilor negre cu care s-au pricopsit societăţile de interes local aflate sub asediul neîncetat al pesedismului etc. Toate acestea sunt posibile. Le-am văzut concretizate în oraşe ca Oradea, Arad, Sibiu, Alba Iulia. Există deci puterea exemplului; mai e nevoie de voinţa unui primar nou, care să vrea să sfinţească locul acesta, să-l scoată din beznă, să-şi construiască o echipă de profesionişti, sa acceseze fonduri europene, apoi să ştie a le cheltui cu rost. Eu cred că le pot face pe toate acestea, nu singur, ci alături de gălăţeni. Numai Împreună putem reuşi”, a conchis Cătălin Cristache, la finalul alocuţiunii sale.

(P)

Citit 8086 ori Ultima modificare Marți, 14 Ianuarie 2020 12:12