Investiţiile în porturi şi marketingul, prioritare în noua politică a CN APDM S.A.

Investiţiile în porturi şi marketingul, prioritare în noua politică a CN APDM  S.A.
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Una dintre priorităţile noii politici a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) SA o reprezintă investiţiile, pentru atragerea a noi fluxuri de marfă în toate porturile pe care le are în subordine.  CN APDM S.A.  are, în diverse stadii de implementare, proiecte cu o valoare totală de peste 150 de milioane de euro, dar pentru ca acestea să se deruleze fără hopuri, trebuie identificate toate obstacolele care ar putea fi întâmpinate.

În acest sens, Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA a organizat miercuri, 8 iulie, o întâlnire de lucru cu operatorii şi agenţii economici din porturile aflate sub jurisdicţia sa. Întâlnirea a avut loc la bordul navei „Tudor Vladimirescu” şi a avut ca scop prezentarea rezultatelor înregistrate în fiecare din aceste porturi administrate de companie. Directorul general al APDM, Alexandru Şerban, a afirmat că se doreşte o comunicare continuă şi o colaborare de calitate cu comunitatea portuară, în vederea stabilirii unor acţiuni comune pentru eficientizarea şi dezvoltarea activităţilor portuare, prin identificarea măsurilor optime pentru stimularea traficului şi rezolvarea diferitelor probleme întâmpinate. La rândul lor, reprezentanţii societăţilor din domeniul naval au vorbit despre greutăţile cu care se confruntă în atragerea unor noi fluxuri de marfă, precum şi despre dificultăţile din activitatea de zi cu zi.

„Noua politică a CN APDM SA Galaţi are ca priorităţi investiţiile şi marketingul. Avem o serie de proiecte finanţate din fonduri europene în diferite stadii de implementare, evaluare şi avizare ce depăşesc ca valoare 150 de milioane de euro şi facem demersuri proactive în atragerea de noi fluxuri de marfă. Dar avem nevoie şi de sprijinul operatorilor portuari, transportatorilor, agenţilor portuari şi al tuturor celor implicaţi în activitatea portuară, pentru a identifica posibilele obstacole în atragerea acestor noi fluxuri de marfă. Împreună putem să le depăşim şi, ulterior, să obţinem ceea ce ne dorim, şi anume mai multă marfă în porturile din Galaţi, Brăila şi Tulcea”, a declarat directorul general al CN APDM SA, Alexandru Şerban, menţionând că întâlnirile de genul celei de miercuri vor deveni periodice. 

(P)

Citit 3289 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iulie 2020 18:09