Ne e teamă de Covid, dar mai teamă ne e de legea carantinei a PNL!

Ne e teamă de Covid, dar mai teamă ne e de legea carantinei a PNL!
Evaluaţi acest articol
(52 voturi)

Virusul există, e periculos și poate răpune pe oricine. Ăsta e un adevăr pe care nu îl neagă nimeni. Însă, pandemia nu trebuie să însemne și suspendarea drepturilor noastre sub umbrela unei propagande duse de reprezentanții PNL. De săptămâna aceasta a intrat în vigoare legea privind carantina. Ce va urma? Nu se știe. Citeam doar atât: vânătoarea de români infectați cu Covid-19 va începe!

Da, îmi e și mie teamă de acest virus. Dar în același timp îmi e și mai teamă de felul în care Guvernul PNL va pune în practică această lege și cum va asigura carantina. Spun asta pentru că, în vreme ce nu se testează în masă ci ne sunt prezentate cifre din ce în ce mai îngrijorătoare, Guvernul PNL încearcă să îi sperie pe cetățeni vorbind chiar de carantinarea localităților.

Stau și mă întreb, cum oare să carantineze localitățile? Scot din nou pe străzi TAB-urile cu militarii cu pistol mitralieră? În loc să fi achiziționat unități mobile de terapie intensivă și holtere pentru a-i monitoriza pe asimptomatici, Guvernul PNL se gândește cum să ne îngrădească și mai mult drepturile și să ne împiedice posibilitatea de mișcare.

E firesc să fim îngrijorați. Am văzut cum s-a menținut starea de urgență, cu TAB-uri pe străzi. Nu știm cum vor putea militarii să păzească să nu intre sau să nu iasă dintr-o localitate Covid-ul.

Eu spun doar atât: dacă am fi testat de la început, de când ALDE tot atrăgea atenția că e nevoie să testăm în masă populația, poate că azi lucrurile ar fi stat cu totul altfel.

Însă, Guvernul PNL și toți sateliții lui din teritoriu, fie că sunt de la PNL, PMP sau alt partid, au refuzat acest lucru. S-au urmat orbește niște ordine care s-au bătut de multe ori cap în cap. S-a ajuns în situația în care drepturile românilor au fost călcate în picioare, iar banii din bugetul de stat, în loc să fie folosiți pentru combaterea bolii, au fost folosiți pentru achiziții oneroase de la firmele de partid.

La Galați situația este una dificilă. Nu poate să nege nimeni faptul că avem zone în care există focar de Covid-19. Am văzut că de această criză încearcă să profite cu disperare liderul PNL Galați, Stângă. Cinic, nu știu cum altfel să caracterizez acest lucru. Liderii PNL încearcă să câștige capital electoral pe spinarea gălățenilor, a medicilor de la Spitalul Județean.

Cât de cinic să fii? Spitalul Județean este, într-adevăr, o zonă în care numărul de îmbolnăviri e destul de mare. Însă, medicii sunt cei care au spus că situația nu e nici pe departe cum o prezintă cifrele și mai ales liderii PNL. În aceste condiții, de ce să încerci să prezinți lucrurile altfel decât sunt? Mai ales în condițiile în care Guvernul PNL nu a făcut aproape nimic pentru Galați în toată această perioadă de pandemie? Mai ales că medicii au fost lăsați încă de la începutul stării de urgență fără echipamente în lupta cu virusul? Adică, tocmai PNL își găsește să iasă și să vorbească despre ce se întâmplă la Galați, în condițiile în care Guvernul a tratat cu indiferență ce s-a întâmplat la noi în județ?

Vă întreb eu, câți medici au fost detașați în Galați să îi ajute pe cei din Spitalul Județean? Pentru Republica Moldova și pentru Italia s-au găsit medici care să fie trimiși să ajute. La Galați de ce nu s-au trimis? În Galați, deși avem cazuri multe de Covid-19, au trimis în bătaie de joc o unitate mobilă de 12 paturi. Cu atât a putut sprijini Guvernul PNL județul nostru. Ca să nu mai spun de aparatul de testare PCR. Le-au trebuit 2 săptămâni să îl lege la sistemul național!

Situația e una dificilă în Galați, însă sper ca soluția Guvernului PNL și a liderilor PNL din Galați să nu fie închiderea Galațiului, așa cum apăruse pe surse acum ceva timp. Sper ca cei din PNL să lase campania puțin deoparte și să discute cu autoritățile locale! Să încerci să faci capital electoral pe spinarea sănătății oamenilor mi se pare cea mai josnică politică pe care un partid de guvernământ o poate aplica prin senatorii săi.

(P)

Citit 4090 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iulie 2020 16:46