Laura Georgescu, senator PSD: „Şcoala are nevoie de factori de răspundere care să dea importanţă calităţii în învăţământ”

Laura Georgescu, senator PSD: „Şcoala are nevoie de factori de răspundere care să dea importanţă calităţii în învăţământ”
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Începutul acestui an şcolar este deosebit. Este al treilea an școlar în care sistemul de învăţământ se confruntă cu provocări unice, ca urmare a pandemiei de coronavirus. Totodată, acesta este un motiv întemeiat să ne reamintim de importanţa învăţământului.

Se ştie că educaţia nu înseamnă doar un bagaj de cunoştinţe, ci stă la baza dezvoltării intelectuale şi morale a generaţiilor viitoare.

Asigurarea unui învăţământ performant ar trebui să fie principala datorie pe care trebuie să ne-o asumăm cu toţii: autorităţi centrale şi autorităţi locale, cadre didactice şi părinţi.

Provocările cu care se confruntă sistemul educaţional, în contextul pandemiei, sunt din ce în ce mai mari. Eforturile susţinute ale elevilor, profesorilor şi părinţilor pentru a menţine calitatea actului educaţional nu mai sunt suficiente.

Odată cu cerinţele desfăşurării cursurilor online a apărut şi necesitatea de a se pune accent şi pe perfecţionarea profesorilor şi adaptarea elevilor la noile metode de învăţare. Asta înseamnă că statul trebuie să asigure dotarea cu echipamentele şi dispozitivele electronice necesare desfăşurării orelor online.

Şcoala nu trebuie să fie văzută doar ca o obligaţie, ci sistemul educaţional trebuie să dea şanse egale fiecărui copil, indiferent dacă provine din mediul urban sau dintr-o comună îndepărtată.

Nu în ultimul rând, sunt necesare investiţiile care să rezolve problemele logistice, dar numai atunci când banii sunt cheltuiţi eficient, în folosul elevilor şi asta înseamnă inclusiv alocarea de fonduri pentru remunerarea corectă a corpului profesoral.

De aceea, şcoala românească are nevoie de factori de răspundere care să dea importanţă calităţii în învăţământ.

La acest început de an şcolar, mai mult ca niciodată, în primul rând le doresc mult succes elevilor. Colegilor mei profesori le spun că, în pofida neajunsurilor actuale din sistem, trebuie să fie în continuare puternici şi dedicaţi, aşa cum îi ştiu, iar părinţilor vreau să le doresc să rămână încrezători şi să fie exemple demne de urmat de către proprii lor copii.

Vă doresc tuturor un an şcolar liniştit, cu multe realizări!

P

Citit 2058 ori Ultima modificare Vineri, 10 Septembrie 2021 23:01