Alte măsuri de compensare a facturilor la energie

Alte măsuri de compensare a facturilor la energie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că pachetul de măsuri cu privire la preţurile la energia electrică şi gaze naturale este finalizat, iar aceste măsuri vor fi discutate în coaliţie. "Am finalizat tot pachetul de măsuri, pe toate cele trei componente, astfel încât să stopăm această escaladare a preţurilor, să ieftinim facturile atât către populaţie, cât şi către economie şi, nu în ultimul rând, să încercăm să compensăm de la bugetul statului, atât cât îşi permite bugetul statului, astfel încât să nu afecteze zona de investiţii şi ce ne-am propus pentru acest an", a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

El a adăugat că reducerea TVA de la 19% la 5% la energie electrică şi gaz "este suportabilă de către bugetul de stat" şi că îşi menţine părerea că această măsură trebuie luată de la 1 februarie. "Sunt mai multe variante, inclusiv am văzut ce s-a întâmplat în Franţa cu plafonarea preţurilor, cu plafonarea preţurilor la energie la companiile de stat, la cea mai mare companie de stat, şi aceasta este o măsură pe care am putea să o luăm. După ce avem o decizie finală luată în coaliţie, o vom prezenta. (...) Sunt mai mult măsuri şi au o coerenţă între ele. La şedinţa de coaliţie este invitat şi domnul ministru al Energiei şi reprezentanţii ANRE şi ai ANPC", a afirmat acesta.

Ciolacu a mai spus că de creşterea preţurilor la energie este afectată toată Europa şi nu consideră că acum este important să se găsească un vinovat pentru acest lucru în România. "Dacă doriţi o părere personală, nu este admis să liberalizezi preţul în plină pandemie fără să gândeşti efectele care vor urma", a conchis el.

Citit 1256 ori Ultima modificare Marți, 18 Ianuarie 2022 10:28

2 comentarii

 • postat de Catzavencu
  Marți, 18 Ianuarie 2022 15:22
  109.166.133.***
  Întrebare, energia electrica produsa in Romania de ce se scumpeste. Inteleg ca se scumpesc gazele din russia... asta nu e bagabonteala? Se scumpesc de 6 ori ca de fapt sa se scumpeasca doar de 2-3 ori?
  0
  7
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 18 Ianuarie 2022 10:50
  213.233.88.***
  Ceea ce se întîmplă acum cu facturile demonstrează că suntem un popor de babuini cum spune dul Cristoiu!Nu mai un popor de babuini acceptă să plătească cu salarii grase pe cei de la ANRE care ANRE in loc sa reprezinte interesul consumatorului reprezintă producătorii furnizorii intermediari!
  0
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.