Schemă de finanțare a companiilor prin IMM Prod

Schemă de finanțare a companiilor prin IMM Prod
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Programul IMM Prod ar urma să asigure garanții guvernamentale de până la 90 la sută din valoarea finanțărilor solicitate pentru asigurarea lichidităților și finanțarea investițiilor de către IMM-uri, inclusiv start-up-uri, din zona urbană.

Obiectivele Programului IMM Prod sunt încurajarea producției autohtone, creșterea capacității de producție, reconversia de la intermediere la producție, digitalizarea activității și alinierea companiilor la obiectivele de mediu (inclusiv îmbunătățirea eficienței energetice în cadrul proceselor de producție).

Propunerile de implementare ale programului IMM Prod au fost formulate de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) și prezentate spre consultare Consiliului Național al IMM-urilor, din care fac parte și patronatele gălățene.

În categoria activităților propuse spre finanțare intră achiziția de echipamente și utilaje, construcția, achiziția sau amenajarea de hale de producție, achiziția de softuri sau consultanță pentru transformarea digitală a IMM-urilor, achiziția de echipamente în vederea alinierii la obiectivele de mediu, asigurarea de capital de lucru pentru activitățile de producție ale companiilor.

Pentru creditele de investiţii, valoarea maximă a finanţării va fi de 10.000.000 de lei, iar pentru creditele/ liniile de credit pentru finanţarea capitalului de lucru valoarea maximă a finanţării va fi de 5.000.000 de lei.

Perioada de creditare/ garantare va fi de 72 de luni în cazul creditelor pentru investiţii şi de 60 de luni în cazul creditelor/ liniilor de credit pentru capital de lucru. Dobânda aferentă finanțării garantate ar urma să fie ROBOR 3M + 1,5 la sută în cazul creditelor pentru capital de lucru și ROBOR 3M +1 la sută în cazul creditelor de investiții; ROBOR 3M + 0,75 la sută pentru proiectele de reconversie de la intermediere la producție şi de digitalizare a activității.

Citit 1738 ori Ultima modificare Vineri, 28 Ianuarie 2022 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.