Cetățenii români trebuie să evite teritoriul Ucrainei

Cetățenii români trebuie să evite teritoriul Ucrainei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, în contextul ultimelor evoluţii de securitate din proximitatea Ucrainei şi din regiunea Mării Negre, a fost actualizat textul alertei curente de călătorie pentru Ucraina.

MAE recomandă puternic cetăţenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina, manifestarea unei atenţii deosebite şi, de asemenea, să ia în considerare părăsirea teritoriului acestui stat cât mai curând. În plus, MAE sfătuieşte cetăţenii români din Ucraina, inclusiv reprezentanţii mass-media, să fie vigilenţi, să evite aglomerările mari de oameni, să se informeze permanent din surse sigure, să îşi ajusteze prompt planurile de călătorie, în funcţie de situaţia de securitate din zonă şi să respecte reglementările stabilite de autorităţile ucrainene. Totodată, se recomandă cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul Ucrainei să îşi notifice coordonatele prezenţei lor în Ucraina la misiunea diplomatică de la Kiev sau la oficiile consulare din Ucraina, folosind inclusiv site-ul https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza", se arată în textul alertei de călătorie.

Totodată, MAE recomandă ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea şi în zona de est a Ucrainei, respectiv, în regiunile Doneţk şi Lugansk, precum şi în zona de frontieră a Ucrainei cu Federaţia Rusă şi Belarus, reamintind că situaţia de securitate se menţine tensionată şi fluidă.

"MAE reaminteşte că România nu recunoaşte anexarea ilegală de către Federaţia Rusă a Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol, care rămân, conform dreptului internaţional, părţi integrante ale Ucrainei”, se mai arată în comunicatul ministerului.

Citit 1328 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Februarie 2022 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.