Taximetriștii gălăţeni cer majorarea tarifului pe kilometru

Taximetriștii gălăţeni cer majorarea tarifului pe kilometru
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Camera Taximetriștilor din Galați a depus, marți, 8 martie, la Primărie, un document prin care solicită majorarea tarifelor practicate de taximetriștii gălățeni. Se propune un tarif maximal de 4,40 lei/km, față de 2,70 lei/km, cât este în prezent. Nu toți operatorii de taxi consideră că e momentul oportun pentru o scumpire, având în vedere și concurența celor din ride-sharing, gen Uber și Bolt. Oricum, pentru a putea fi practicat pe piața Galațiului, orice tarif, majorat sau nu, trebuie să fie aprobat de Consiliul Local.

"Asta nu înseamnă că tariful unei curse va deveni automat 4,40 lei pe kilometru. Este doar o propunere a noastră, în contextul scumpirilor care s-au produs în ultimul timp. Suntem, însă, legați de Consiliul Local, care trebuie să aprobe tarifele maximale. Chiar dacă se aprobă un tarif maximal mai mare decât cel din prezent, companiile de taximetrie vor decide, singure, ce preț vor utiliza", a declarat pentru „Viața liberă” Aurelian Chirilă, cel care deține, de la sfârșitul anului trecut, funcția de președinte al Camerei Taximetriștilor Galați, organizație profesională recunoscută de Camera Națională a Taximetriștilor. 

Aurelian Chirilă a spus că cererea de majorare a tarifelor practicate de taximetriști este justificată prin faptul că „asigurările s-au scumpit cu mai mult de 50 la sută, carburanții au depășit prețul de 8 lei pe litru, s-au scumpit dările la stat cu cărțile de muncă, de la 960 de lei la 1.100 de lei. S-au scumpit piesele de schimb, manopera, chiar și la spălătorii s-a majorat prețul, de la 30 la 40 de lei. Scumpindu-se curentul, gazele și combustibilii, s-au scumpit toate”.

Documentul depus de Camera Taximetriștilor din Galați este doar o notă de fundamentare, conținând câteva motive care argumentează cererea. În condițiile în care Camera Taximetriștilor va depune documentația completă, aceasta va intra pe circuitul legal, urmând să fie aprobată sau nu de Consiliul Local, într-o ședință viitoare.

Trebuie spus, însă, că nu toți operatorii de taxi din Galați sunt de acord cu momentul ales pentru o eventuală majorare a tarifelor. „Eu, personal, cred că nu e momentul. Având pe piață și ride-sharingul, care e cu tarife sub noi, lumea va fi împărțită. Din punctul meu de vedere, ride-sharingul nu e o concurență loială. Ei plătesc doar o taxă și, mai nou, un atestat, deci, mult mai puțin decât noi. Noi trebuie să venim cu o calitate superioară celor de la ride-sharing. De aceea spun că, dacă se majorează tarifele, ar fi o măsură cu dus-întors, e posibil să avem de pierdut”, ne-a spus George Cîrjan, administrator al companiei Taxi Albertini.

Citit 3062 ori Ultima modificare Vineri, 11 Martie 2022 21:58

7 comentarii

 • postat de Pentru Alexutz
  Miercuri, 16 Martie 2022 09:10
  5.14.149.***
  Nu te aprinde așa pentru că la Uber, Bolt sunt majoritatea taximetriști. Să vezi când ți-o vei lua peste botic ( vezi ultimul caz din București), nu vei mai vorbi așa. Nu mor caii când vor câinii și nici câinii când vor stăpânii. Ne vom vedea la Bolt.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Joi, 10 Martie 2022 14:21
  5.2.205.***
  O sa "muriti" mai repede decat credeti.
  Mai degraba ati umbla la simtul civic, caracter, sa spalati masinile, sa nu mai miroasa in masini a miresme de vara si mai ales prin parcari sa lasati curatenie in urma voastra.

  Astia de la Bolt si Uber va dau clasa la toate capitolele, ala transport civilizat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Taxist
  Joi, 10 Martie 2022 00:24
  109.103.134.***
  Atunci dl George să mergem așa . Dar Albertini , Samatazi , AS de ce au mărit taxa de șmecher , pardon , colaborare nejustificat? Numai împărățiile voastre au cheltuieli. Firme ce nu aveți nici o mașină? Cum e dl George? E bine? Păi mergem la bolt cu mașinile noastre. De cât să fiu sclavul unui dispecerat dându-i bani degeaba să facă dispecerii ageamați ( unii și frustrați), mai bine dau odată și...gata. Aaa și comenzile la ei nu sunt ca la dispecerate. Păi dacă e să suferim...să suferum cu toții, nu?
  0
  12
  Raportează
 • postat de Vica
  Miercuri, 09 Martie 2022 20:34
  95.77.107.***
  In acest mod rechinii galateni se vor scoate singuri de pe piata. Deja Bolt si Uber incep sa fie accesate pana si de cei mai varstnici. Doar prin piete mai sunt rechinii (indiferent de culoare a inimii) mai rezista si jecmanesc pe cei in nevoie sau pe smecherii cu bani!
  1
  12
  Raportează
 • postat de jumate
  Miercuri, 09 Martie 2022 19:57
  5.13.136.***
  Credeam ca cer sa fie masinile curate, ei civilizati si sa respecte regulile de circulatie. SI mai ales sa inteleaga un simplu fapt: parcarile pe unde isi fac veacul nu sunt tomberoanele lor. Gasesti dupa ei numai mizerie. Niste oameni mizerabili .
  1
  19
  Raportează
 • postat de me
  Miercuri, 09 Martie 2022 18:47
  5.13.206.***
  ca sa evitam panica propun sa facem kilometrul de 500 metri si litrul de 750 ml !!!
  0
  14
  Raportează
 • postat de sa va fie rusine
  Miercuri, 09 Martie 2022 18:46
  89.39.81.***
  taximeTRISTII au dreptate. tarifele sint o bataie de joc din punct de vedere a sustinerii unei mici afaceri in comparatie cu cheltuielile. problema e ca oamenii vor fi din ce in ce mai atenti la cheltuieli si primaria galati a umplut in ultimii ani orasul de licente taxi. primaria galati in goana lor pentru bani au umplut orasul de licente taxi. nu-i mai satura nimeni de bani, inventeaza orice pentru a-si sustine salariile.......sa va fie rusine.
  8
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.