Coaliția analizează varianta TVA zero la alimente

Coaliția analizează varianta TVA zero la alimente
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Coaliţia aflată la guvernare analizează măsuri care să ajute consumatorii, precum reducerea accizei la carburanţi şi TVA zero la alimente, dar trebuie avut în vedere impactul bugetar şi modul în care acest lucru ar putea afecta investiţiile, a afirmat, marţi, ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Întrebat de jurnalişti dacă Guvernul are de gând să reducă acciza la carburanţi, pentru ca preţul final la pompă să scadă, Florin Spătaru a precizat că "România şi-a propus investiţii majore în economie, de care vrem să ne ţinem, toate aceste măsuri trebuie analizate în balanţă. Cu siguranţă vom veni cu o propunere care să fie acceptată de toată lumea".

Spătaru a adăugat că Executivul va aproba miercuri ordonanţa privind măsurile care vor fi luate pe piaţa energiei de la 1 aprilie, chiar dacă nu a fost agreată varianta finală. Întrebat dacă TVA zero la alimente este o soluţie, el a precizat că există o discuţie în acest sens în coaliţie, însă nu poate da detalii, întrucât ministrul Agriculturii este cel mai în măsură să facă acest lucru, dar îi încurajează pe oameni să nu reacţioneze la mesajele care apar că există raţionalizare sau că nu se vor găsi produse agricole.

Un „uragan al foametei” în toată lumea din cauza războiului din Ucraina. Prețul alimentelor, deja la nivel record. Detalii

Citit 649 ori Ultima modificare Marți, 15 Martie 2022 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.