Norul de fum din Ucraina nu ajunge în România

Norul de fum din Ucraina nu ajunge în România
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, marți, că norul de fum format în Ucraina nu poate ajunge în România, fiind dispersat de vânt. În plus, Guvernul, prin Administrația Națională de Meteorologie din subordinea Ministerului Mediului, a anunțat printr-un comunicat de presă că norul de fum din Ucraina nu va ajunge deasupra teritoriului României.

"Datele furnizate de Serviciul de Monitorizare a Atmosferei "Copernicus" arată că pe parcursul zilei de astăzi și mâine (miercuri - n.r.), deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate", arată comunicatul citat.

Din cauza războiului, în Ucraina s-a format nor toxic compus din sulf și plumb. În România, monitorizarea calității aerului se face 24 de ore din 24 și, până în prezent, valorile sunt normale.

Pe rețelele sociale circulă, începând de luni, o informație neatribuită potrivit căreia dinspre Ucraina ar urma să vină un nor toxic, cauzat de exploziile și bombardamentele din țara vecină, potrivit g4media.ro.

Citit 1033 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2022 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.