Fundația Freedom House România condamnă acțiunea de compromitere îndreptată împotriva jurnalistei Emilia Șercan

Fundația Freedom House România condamnă acțiunea de compromitere îndreptată împotriva jurnalistei Emilia Șercan
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Condamnăm ferm și fără reținere acțiunea de compromitere a jurnalistei Emilia Șercan (foto), în care sunt implicate, conform datelor prezentate de aceasta, tocmai instituțiile statului care ar trebui să o protejeze.

Situația este cu atât mai gravă cu cât atacul nedemn a apărut, potrivit Emiliei Șercan, după ce a publicat un articol în care dezvăluia că premierul Nicolae Ciucă, general în rezervă, ar fi plagiat.

Atunci au fost distribuite public poze menite să o compromită pe jurnalistă, promovate în România de site-uri aparținând unor persoane condamnate penal.

Mai mult, o probă pe care a furnizat-o Poliției Române pentru a identifica autorul infracțiunii de violare a vieții private a fost scursă din dosar în aceeași zi, devenind baza amplei operațiuni de compromitere. În paralel, s-a desfășurat și o acțiune de mușamalizare a cazului.

Freedom House România solicită autorităților să investigheze cu seriozitate situația, cere premierului Nicolae Ciucă să se dezică de astfel de practici nedemne și o susține pe Emilia Sercan.

Toate detaliile cu privire la acest caz, în articolul de presă al jurnalistei Emilia Șercan, publicat luni, 4 aprilie, pe site-ul PressOne:

Autoritățile statului au orchestrat o operațiune de kompromat împotriva mea. Acum încearcă să o mușamalizeze”

4 aprilie 2022

FREEDOM HOUSE ROMÂNIA

Persoană de contact:

Cristina Guseth

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citit 1307 ori Ultima modificare Luni, 04 Aprilie 2022 14:32