Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Foto: Marian Calestru

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 11 aprilie - 9 mai 2022. Specialiștii au anunțat cum va fi vremea în țară, de Paște și de Florii, aceasta urmând a fi una frumoasă, temperaturile urmând să ajungă și la 20 de grade Celsius. Astfel, în perioada 11 – 18 aprilie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice și la munte.

În săptămâna 18 - 25 aprilie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Ulterior, în intervalul 25 aprilie - 2 mai, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În fine, în intervalul 2 - 9 mai, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi local excedentare în regiunile centrale și nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Citit 1849 ori Ultima modificare Vineri, 08 Aprilie 2022 14:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.