Săptămâna prevenirii criminalității

Săptămâna prevenirii criminalității
Foto: IPJ Galați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cea de-a doua zi a evenimentului național "Săptămâna Prevenirii Criminalității" a fost dedicată prevenirii violenței în familie, fenomen complex și accentuat de perioada pandemică, având consecințe atât în plan individual și familial, cât și la nivel comunitar și al societății în ansamblu. În acest context, polițiștii gălățeni au intensificat activitățile de informare a diverselor categorii de beneficiari, discutând despre modurile în care trebuie să acționeze în cazul în care se află în situații de risc, instituțiile abilitate pentru a interveni în astfel de situații, măsurile ce pot fi luate față de agresor.

În municipiul Galați, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de voluntarii Organizației "Tinerii și Viitorul", s-au aflat în zona Micro 39 - Micro 40, unde au discutat cu cetățenii despre prevenirea violenței domestice și le-au oferit materiale cu recomandări preventive.

"Dacă eşti victima violenţei domestice, depune o plângere la unitatea de poliţie de care aparţii și prezintă-te la Serviciul de Medicină Legală pentru eliberarea unui certificat medico-legal. În cazul în care sunt implicaţi copii, adresează-te Direcţiei Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului și cere ajutorul instituțiilor și organizaţiilor care oferă sprijin și consiliere. Nu îți retrage plângerea, amăgindu-te că lucrurile se vor schimba în bine!", este recomandarea polițiștilor.

Citit 727 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2022 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.