Consiliul Local Chișinău, condus de un pro-rus, interzice toponimicul „Chișinău” din Radio Chișinău. Poziția MAE

Consiliul Local Chișinău, condus de un pro-rus, interzice toponimicul „Chișinău” din Radio Chișinău. Poziția MAE
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Consiliul Local Chișinău, condus de primarul pro-rus Ion Ceban, interzice postului românesc Radio Chișinău să mai folosească toponimicul „Chișinău”. Ministerul Afacerilor Externe din România transmite că regretă decizia, care este motivată „pur politic”.
Potrivit Mediafax, Consiliul Local Chișinău nu a mai extins, în aprilie, utilizarea numelui orașului din denumirea „Radio Chișinău”, deținut de postul public de radio din România.
Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri, că regretă decizia nejustificată și nefundamentată, motivată pur politic, a Consiliului Municipal Chișinău în ce privește interzicerea utilizării toponimicului „Chișinău” de către postul Radio Chișinău.
„Parte componentă a Radio România, postul Radio Chișinău este prezent pe piața media din Republica Moldova de la 1 decembrie 2011 și s-a impus de la bun început prin calitatea și echidistanța producției editoriale și prin profesionalismul echipei sale. Radio Chișinău a stabilit standarde înalte în ceea ce privește jurnalismul modern, european și respectul pentru public, pentru informarea corectă și onestă a acestuia. Prin prezența sa, Radio Chișinău a adus o contribuție importantă la consolidarea pluralismului pe piața media din Republica Moldova și la emergența unei prese cu adevărat libere și independente. Radio Chișinău reprezintă o sursă de informare valoroasă și de încredere pentru cetățenii din Republica Moldova. De asemenea, postul de radio a fost de la bun început o voce puternică, pertinentă, în susținerea parcursului pro-democratic și pro-european al Republicii Moldova, iar încercarea de schimbare a numelui său reprezintă un atac la identitatea, tradiția și încrederea pe care acest post a dezvoltat-o de-a lungul anilor”, transmite MAE, citat de Mediafax.
Ministerul Afacerilor Externe își exprimă speranța că vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea pe cale administrativă și juridică a situației postului Radio Chișinău.
De asemenea, MAE va susține, în conformitate cu competențele sale, un astfel de rezultat.
 
Citit 863 ori Ultima modificare Marți, 31 Mai 2022 00:24

1 comentariu

 • postat de Galatean
  Sâmbătă, 28 Mai 2022 14:35
  109.166.131.***
  Radio Putin, cred pe placul lor..
  Fratii nostri, care frati?!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.