„Victimele traficului de persoane nu sunt cazuri sociale” (INTERVIU)

„Victimele traficului de persoane nu sunt cazuri sociale” (INTERVIU)
Sursa foto: Pixabay
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Deși ai fi tentat să crezi că victimele traficului de persoane aparțin întotdeauna unor medii sărace și marginale, ele pot proveni, la fel de bine, din familii bune, cu venituri, resurse și studii, atrage atenția coordonatorul programului de asistență pentru victimele traficului de persoane din cadrul Fundației People to People.

Poți număra pe degetele de la o mână câte organizații non-guvernamentale specializate pe recuperarea victimelor traficului de persoane există la nivelul țării noastre.

„People to People” este un centru privat cu sediul în Oradea, ce funcționează din 2007 și unde ajung atât supraviețuitori adulți, cât și minori. Întrucât lucrează direct cu victimele traficului de persoană, iar siguranța acestora primează, interlocutorul meu alege să rămână anonim în materialul de față.

În culise însă, se ocupă de asistarea și recuperarea persoanelor care au căzut victime cerșetoriei, muncii silite și obligării la prostituție și știe că asistarea lor se face holistic și centrat pe traumă, iar asta poate dura și ani de zile după ce beneficiarii ajung la ușa Fundației People to People.

Interviul pressHUB poate fi citit AICI

Citit 882 ori Ultima modificare Marți, 07 Iunie 2022 14:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.