Praznicul Sfintei Treimi - Peste 1.200 de tineri, la pelerinajul de la Mănăstirea Buciumeni

Praznicul Sfintei Treimi - Peste 1.200 de tineri, la pelerinajul de la Mănăstirea Buciumeni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Praznicul Sfintei Treimi adună an de an, la Sfânta Liturghie şi la convorbirile duhovniceşti care se desfăşoară în pădurea ce înconjoară Mănăstirea Buciumeni din nordul judeţul Galaţi, foarte mulţi tineri de la şcolile din judeţele Galaţi şi Brăila. Anul acesta, luni, 13 iunie, peste 1200 de tineri au participat la pelerinajul prilejuit de hramul mănăstirii Buciumeni, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Altarul de vară din mijlocul pădurii, în prezenţa tinerilor şi anumeroşilorcredincioşilorveniţi special din multe zone ale eparhiei pentru a participa la această mare sărbătoare din codrii Buciumenilor.

”Pelerinajul tinerilor la mănăstirea Buciumeni a ajuns anul acesta la cea de a 27-a ediţie, iar tema generală a manifestării a fost dedicată rugăciunii.

Tinerii în mijlocul cărora s-au aflat mulţi preoţi veniţi din cele opt protopopiate ale eparhiei, au dat răspunsurile liturgice într-o frumoasă şi deosebită armonie.

La chinonic, grupurile de copii participanţi la pelerinaj, îmbrăcaţi în frumosul port popular românesc, au interpretat cântece religioase şi patriotice.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţişi în mod special tinerilor, Părintele Arhiepiscop a tâlcuit Evanghelia din această zi, subliniind totodată şi importanţa participării unui număr aşa de mare de tineri la sărbătoarea Sfintei Treimi în cadrul natural al pădurii de la cunoscuta şi îndrăgita mănăstire Buciumeni.

Chiriarhul Dunării de Jos a citit unul din ”Imnele dumnezeieştii iubiri” ale Sfântului Simeon Noul Teolog, tradus de monahia Teodosia Zorica Laţcu, cea mai reprezentativă poetă creştină din perioada postbelică, cu referire la pacea, bucuria şi lumina aduse în sufletele noastre de rugăciunea smerită, faptele bune şiîmpărtăşirea cu Sfintele Taine”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Întrucât în acest an, la data de 21 mai, la hramul istoric al Catedralei Patriarhale a fost proclamată canonizarea Sfintei Cuvioase Teofana Basarab, paraclisul tinerilor din pădurea Buciumeni (”Catedrala cu vitralii foşnitoare” - aşa cum a fost numit chiar de către tineri) a primit de astăzi ca ocrotitoare spirituală această nouă sfântă.

Citit 1090 ori Ultima modificare Marți, 14 Iunie 2022 15:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.