Hram la Schitul „Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Luca al Crimeii”

Hram la Schitul „Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Luca al Crimeii”
Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Obștea monahală de la Schitul "Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Luca al Crimeii", situat în apropierea municipiului Galaţi (în extravilanul comunei Frumușița - n.r.), și-a sărbătorit hramul, pe 11 iunie, în prezența Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, precum și a numeroși credincioși. "Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost oficiată de către un sobor de preoţi din Protopopiatul Covurlui, la altarul de vară amenajat în incinta aşezământului monahal. La eveniment au fost prezenți preoți, autorităţi locale, copii și credincioşi din parohiile învecinate. La slujbă a fost prezent şi tânărul Maricel Silviu Ionaşcu, revenit acasă de la tratamentul specializat pe care îl face la o clinică din Milano (Italia), pentru o formă de cancer extrem de rară şi foarte agresivă. Sfântul Luca al Crimeii i-a fost alături acestui tânăr gălăţean şi l-a ajutat în această grea încercare a bolii. În demersul pentru redobândirea sănătăţii i-au mai fost alături ierarhul locului, clerul şi credincioşii de la Dunărea de Jos, care l-au purtat permanent în rugăciunile lor, sprijinindu-l spiritual şi material", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În cuvântul de învăţătură adresat cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre viața Sfântului Luca al Crimeii, ierarh mărturisitor ce a pătimit în temniţele comuniste pentru dragostea şi credinţa lui în Hristos, model de doctor şi sprijinitor al celor aflaţi în suferinţă, în boli şi în neputinţe.

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toţi credincioşii prezenţi la hram, le-a oferit daruri copiilor şi a vizitat lucrările aflate în desfăşurare pe şantierul bisericii şi al paraclisului de vară de la noul schit.

Citit 1121 ori Ultima modificare Marți, 14 Iunie 2022 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.