Cel mai nou film al lui Cristian Mungiu, la Galaţi

Cel mai nou film al lui Cristian Mungiu, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel mai nou film al lui Cristian Mungiu, "R.M.N.", va ajunge la spectatorii din Galați luni, 20 iunie, de la ora 20,00. Evenimentul va avea loc la Cinema "Ioan Manole", în prezența regizorului, care va răspunde, după proiecție, întrebărilor din public.

În preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan, preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de tatăl lui rămas singur (Otto) și de Csilla, iubita din tinerețe pe care vrea să o revadă. Își dorește să se implice mai mult în educația băiatului rămas prea  mult doar în grija mamei (Ana) și să-l dezbare de spaimele nedeslușite care l-au cuprins. Când la fabrica de care se îngrijește Csilla sunt angajați muncitori străini, pacea celor din comună se tulbură, spaimele îi cuprind deopotrivă și pe adulți, iar frustrările, conflictele și pulsiunile irump la suprafață prin pojghița subțire de aparentă înțelegere și calm.

"R.M.N." spune o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm astăzi la un viitor neliniștitor. Filmările au fost realizate în perioada noiembrie 2021 - ianuarie 2022, în principal în satul Rimetea din județul Alba, dar și în alte localități din Transilvania.

Citit 865 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 11:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.