Regele Belgiei a vizitat baza de la Mihail Kogălniceanu. „Împreună, suntem mai puternici și mai eficienți”

Regele Belgiei a vizitat baza de la Mihail Kogălniceanu. „Împreună, suntem mai puternici și mai eficienți”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit, vineri, pe Majestatea Sa Philippe, Regele Belgiei, la Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu" din județul Constanța, unde Belgia are aproximativ 300 de militari.

Klaus Iohannis i-a mulțumit acestuia pentru contribuția importantă a militarilor belgieni la prezența NATO din România. "Împreună, suntem mai puternici și mai eficienți în efortul nostru comun de a consolida securitatea spațiului euroatlantic și siguranța cetățenilor noștri!", a declarat Klaus Iohannis. Președintele României le-a mulțumit și soldaților români și străini care sunt staționați la Baza 57 Aeriană ”Mihail Kogălniceanu”, spunând că are încredere în ei și în capacitatea alianței de a face față oricărei provocări.

Regele Belgiei a declarat că se simte un amestec de "furie, mândrie și speranță" după ce Rusia a invadat Ucraina. "Simt speranţă că această luptă se va termina curând, că vom putea reconstrui o Ucraină prosperă şi liberă. Susținerea Vestului nu se va termina cu ultimul cartuş care se va trage. Valorile noastre vor triumfa - democraţia, libertatea, solidaritatea şi respectul pentru drepturile omului", a spus suveranul.

Vizita Majestății Sale Philippe se desfășoară pe fondul unui dialog bilateral consolidat la nivel înalt și al cooperării strânse româno-belgiene în domeniul apărării, mai ales în contextul participării Regatului Belgiei cu un contingent la Grupul de luptă NATO din România. În contextul crizei umanitare provocate de agresiunea armată a Federației Ruse, cei doi şefi de stat au discutat și despre măsurile de asistență pentru Ucraina și sprijinirea refugiaților.

Citit 737 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.