Timpi mari de așteptare, în vămile din România

Timpi mari de așteptare, în vămile din România
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Şoferii de autocamioane care ies din România către Ucraina pe la punctul de trecere a frontierei Siret aşteaptă 16 ore pentru a trece graniţa. Aglomeraţie pentru camioane, la ieşirea din ţară, este şi la Isaccea, Galaţi, Negru Vodă şi Giurgiu, în timp ce pentru autoturisme timpul de aşteptare era mare, duminică dimineaţă, la ieşirea din România pe la Cenad şi Petea. Potrivit datelor furnizate de aplicaţia online a Poliţiei de Frontieră privind traficul la vamă, în punctele de trecere a frontierei de la Cenad şi Petea, de pe graniţa de vest, timpul de aşteptare pentru autoturisme era de 60 de minute, informează news.ro

Recordul zilei în ceea ce priveşte timpul de aşteptare era la vama Siret, unde şoferii de camion aşteptau 960 de minute pentru încheierea formalităţilor vamale. Acolo sunt deschise două artere pe ieşire şi cinci pe intrare, pentru maşinile de mare tonaj.

Aglomeraţie pentru TIR-uri era, la ieşirea din ţară, şi la Isaccea, 400 de minute, la Negru Vodă unde se aşteaptă trei ore, la Giurgiu unde timpul de aşteptare este de 160 de minute, şi la Galaţi, unde timpul de aşteptare este de o oră la ieşirea din ţară pentru TIR-uri.

La intrarea în ţară, cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei este cel de la Negru Vodă, unde autotrenurile așteaptă 420 de minute. Aglomeraţie în zona de TIR-uri este, pe sensul de intrare în România, şi la Isaccea şi Siret,unde se aşteaptă câte trei, respectiv, două ore, dar şi la Calafat şi Galaţi, unde timpul de aşteptare este de 90 de minute.

Citit 910 ori Ultima modificare Duminică, 19 Iunie 2022 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.