Forța de răspuns a NATO va crește de la 40.000 de militari la peste 300.000

Forța de răspuns a NATO va crește de la 40.000 de militari la peste 300.000
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

NATO va crește masiv numărul forțelor sale aflate în stare de alertă ridicată, până la peste 300.000, a declarat luni secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, transmit Reuters și AFP, potrivit Hotnews.

„Vom transforma forța de răspuns a NATO și vom crește numărul forțelor noastre de înaltă pregătire la mult peste 300.000", a declarat el reporterilor înainte de summitul NATO care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni la Madrid.

Forța de reacție rapidă a NATO, forța de răspuns a NATO, are în prezent aproximativ 40.000 de soldați.

"Ne vom consolida, de asemenea, capacitatea de a ne întări în caz de conflict, cu mai multe echipamente prepoziționate, cu capacități desfășurate în avans, cum ar fi apărarea aeriană, și cu forțe alocate în prealabil pentru apărarea anumitor aliați", a adăugat secretarul general al Alianței.

La summitul de la Madrid, NATO își va schimba, de asemenea, limbajul cu privire la Rusia care, în ultima strategie a alianței din 2010, era încă descrisă ca fiind un partener strategic.

„Nu va mai fi cazul în conceptul strategic pe care îl vom conveni la Madrid", a declarat Stoltenberg.

„Mă aștept ca aliații să afirme în mod clar că Rusia reprezintă o amenințare directă la adresa securității noastre, a valorilor noastre, a ordinii internaționale bazate pe reguli”, a adăugat el.

Noul concept strategic al Alianței Nord Atlantice, un document care va fi revizuit pentru prima oară din 2010 încoace, va prevedea clar că Rusia este o amenințare directă la adresa securității transatlantice, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale.

Citit 1150 ori Ultima modificare Luni, 27 Iunie 2022 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.