Taberele școlare din Eparhia Dunării de Jos vor găzdui 2.000 de elevi
Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Taberele școlare din Eparhia Dunării de Jos vor găzdui 2.000 de elevi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pe parcursul acestei veri, peste 2.000 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, vor participa la taberele special organizate în 30 de centre parohiale din Arhiepiscopia Dunării de Jos. Taberele sunt organizate şi structurate în trei categorii: zi de zi (şcoală de vară), pe perioadă determinată de 4-7 zile şi ocazionale sau de o singură zi.

Planificarea acestor tabere a făcut obiectul unei întruniri de lucru organizate la Centrul eparhial, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian. De asemenea, întrunirea a avut ca scop și evaluarea activităţilor desfăşurate în anii anteriori în cadrul acestui program eparhial de vară dedicat elevilor cu posibilităţi materiale reduse, precum şi organizarea şi desfăşurarea de noi tabere pentru elevi în vara anului 2022.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, încă din anul 2018, în lunile iulie și august, la inițiativa ÎPS Casian, se desfășoară programul eparhial de tabere pentru elevi intitulat „Vacanţa din pridvorul bisericii”.

”În cuvântul adresat celor prezenţi, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre nevoia de îndreptare a vieţii nu după standardele noastre, ci după Evanghelia Domnului nostru Iisus Hristos. Totodată, ierarhul a apreciat efortul preoţilor în câmpul pastoral-misionar îndreptat către copii şi tineri şi a subliniat nevoia de dedicare şi consecvenţă a preoţilor în pastoraţia tinerilor.

De asemenea, s-a arătat că în cadrul activităţilor ce se vor desfăşura şi care cuprind dialoguri pe teme şi problematici propuse de tineri, programe artistice, jocuri, manifestări creative şi recreative, un rol foarte important trebuie să-l aibă participarea la sfintele slujbe.

În cadrul întâlnirii au fost identificate tipuri de activităţi religioase, cultural-artistice, filantropice şi recreativ-sportive, iar preoţii participanţi au oferit exemple de bună practică pe care le-au experimentat cu copiii din cadrul grupurilor catehetice parohiale”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Nu în ultimul rând, în cadrul acestei întâlniri, preotul Robert Tiber, coordonator al Centrului de zi pentru copii „Sfântul Spiridon“ din Galaţi, a fost numit inspector eparhial pentru cateheza parohială şi activităţi cu tineretul.

Citit 1370 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Iulie 2022 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.