UPDATE. Starea românilor răniți în accidentul din Bulgaria este în continuare gravă

UPDATE. Starea românilor răniți în accidentul din Bulgaria este în continuare gravă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE. Pacienţii internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca în urma accidentului rutier produs în Bulgaria, se află în continuare în stare gravă, în acest moment fiind stabili din punct de vedere al funcţiilor vitale, a anunţat, duminică, unitatea sanitară.

"Echipele multidisciplinare compuse din medici de terapie intensivă, chirurgie generală, ortopedie, neurochirurgie îi supraveghează permanent pe aceşti pacienţi, adaptând tratamentul în funcţie de evoluţia lor, inclusiv intervenţii chirurgicale în zilele care urmează", a precizat Spitalul Floreasca, potrivit Hotnews.

Dintre cei cinci pacienți, trei sunt internați în Secția de Terapie Intensivă, necesitând măsuri specifice acestei secții, iar doi sunt internați în saloane postoperatorii (terapie intensivă intermediară).

În accidentul produs în zona Veliko Târnovo din Bulgaria, cinci români au fost răniţi şi trei au murit. Patru elicoptere au fost trimise pentru a-i aduce pe răniţii români în ţară.

Cei opt călătoreau cu un autocar înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 25 de pasageri. Şapte erau cetăţeni turci, iar restul români. Accidentul s-a produs între Kutsina şi Polikraishte. Zece cetăţeni români, pasageri ai autocarului implicat în accidentul rutier de la Veliko Târnovo, nevătămaţi, au intrat sâmbătă seara pe teritoriul României, fiind transportaţi cu un alt autocar al aceleaşi firme de transport, a informat Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit unui comunicat de presă, al doilea şofer al autocarului, cetăţean român, a fost audiat în calitate de martor.

Zece români, pasageri în autocarul implicat în accidentul din Bulgaria, au fost aduși în țară.


UPDATE. Trei români răniți în accidentul de autocar din Bulgaria, aduși la Spitalul Floreasca

Trei dintre cei cinci români răniţi în accidentul rutier din Bulgaria au fost aduşi la Spitalul Floreasca din Capitală, aceştia fiind conştienţi, stabili şi cooperanţi, a declarat, sâmbătă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cătălin Vişean, citat de Agerpres.

El a spus că aceştia au vârste cuprinse între 34 şi 54 de ani. Potrivit secretarului de stat, urmează să fie hotărât pe ce secţii vor fi internaţi răniţii. Cinci români au fost răniţi şi trei au murit într-un accident rutier în care a fost implicat un autocar, sâmbătă noaptea, în zona Veliko Târnovo din Bulgaria. Patru elicoptere au fost trimise pentru a aduce răniţii români în ţară.


Un autocar românesc a fost zdrobit în Bulgaria. Patru români au murit

Patru români au murit într-un accident rutier în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, lângă Veliko Tîrnovo, în Bulgaria, în noaptea de vineri spre sâmbătă. La bord se aflau 25 de pasageri, dintre care șapte cetățeni turci, iar restul români. Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat într-o intervenție la Digi24 că cinci pacienți români internați în acest moment în spitalul din Veliko Tarnovo vor fi aduși în țară cu mai multe elicoptere.

"Am trimis o echipă de evaluare care a ajuns la 10,50 pentru cei cinci pacienți. Am trimis un elicopter pentru a prelua un pacient şi se va întoarce pentru a transporta un al doilea rănit. Au fost pregătite și urmează să decoleze alte trei elicoptere din Craiova, Galaţi şi Constanţa. Vor prelua câte un rănit român, pentru a-l aduce pentru tratament sau pentru continuarea evaluării medicale. Toţi vor veni la Spitalul Floreasca, care a fost înştiinţat şi este pregătit să îi primească", a precizat Arafat, la Digi24.

Românii au suferit diferite traumatisme, iar unul dintre ei a fost supus unei intervenţii medicale, la spitalul din Bulgaria.

Potrivit DSU, accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte (Regiunea Veliko Tarnovo). Din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, nouă sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria.

Citit 4403 ori Ultima modificare Duminică, 07 August 2022 15:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.