Parlamentul ar putea dezbate bugetul de stat în noiembrie

Parlamentul ar putea dezbate bugetul de stat în noiembrie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri că Ministerul Finanţelor urmează să prezinte până pe 20 octombrie proiectul de buget pentru anul viitor, astfel încât acesta să poată fi supus dezbaterii parlamentare în luna noiembrie.

"Ministerul Finanţelor, în coordonare cu ordonatorii principali de credite, vor veni în primă lectură cu bugetul, nu mai târziu de 20 octombrie, astfel încât la nivelul Guvernului să fie adoptat nu mai târziu de 27 octombrie, iar în luna noiembrie să intre la analiză şi vot în Parlament", a spus Ciucă, în debutul şedinţei de guvern.

El a menţionat că acest proiect va permite continuarea investiţiilor, implementarea programelor din PNRR, gestionarea deficitului bugetar şi a inflaţiei, dar şi creşteri de salarii şi pensii. "Prin proiectul de buget vom asigura continuitatea programelor de investiţii și implementarea programelor din PNRR. Ne vom asigura, de asemenea, că vom fi în măsură să gestionăm deficitul bugetar şi inflaţia, concomitent cu identificarea resurselor bugetare pentru mărirea salariilor şi a pensiilor începând cu anul viitor, asigurând totodată măsurile necesare pentru protejarea populaţiei vulnerabile", a mai spus el.

Citit 981 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Septembrie 2022 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.