Un spital românesc are cea mai performantă tehnologie robotică din lume în chirurgia coloanei vertebrale

Un spital românesc are cea mai performantă tehnologie robotică din lume în chirurgia coloanei vertebrale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Platforma de navigație robotică poate fi folosită pentru o gamă largă de proceduri la nivelul coloanei vertebrale, măduvei spinării și cerebrale, atât la adulți, cât și la copii, precum traumatisme, fracturi, tumori, diformități sau diverse tipuri de fuziuni vertebrale.

Platforma de navigație și neuronavigație robotică încercată de medicii din Cluj este folosită în marile centre neurochirurgicale din străinătate pentru efectuarea intervențiilor la nivelul coloanei vertebrale, iar în urma achiziției acesteia, Spitalul MedLife Humanitas va fi primul centru din Transilvania care le oferă pacienților beneficiile acestei soluții tehnologice revoluționare, anunță Hornews.

“Folosirea unui robot intraoperator în neurochirurgia spinală contribuie la creșterea siguranței actului chirurgical printr-o amplasare mai precisă a șuruburilor în coloana vertebrală și astfel, incidența reintervențiilor scade considerabil. În cazul intervențiilor la nivelul coloanei lombare, tehnologia robotică oferă posibilitatea de amplasare a șuruburilor printr-o tehnică transcorticală, cu folosirea unor șuruburi de dimensiuni mult mai mici și cu o disecție a țesutului musculofascial redusă. Pentru pacient acest lucru se traduce prin diminuarea semnificativă a pierderilor de sânge, durere postoperatorie redusă și risc minim de complicații infecțioase. Totodată, merită amintit faptul că această tehnologie revoluționară minimizează nevoia de control radiologic intraoperator și astfel, scade semnificativ expunerea la radiații, atât a pacientului, cât și a echipei chirurgicale”, a explicat Dr. Gheorghe Ungureanu, Medic Specialist Neurochirurg în cadrul Spitalului MedLife Humanitas.

Avantajul utilizării acestei platforme multifuncționale este acela că oferă chirurgului informații unice, în timp real, pe parcursul intervenției, care permit monitorizarea și ghidarea precisă a instrumentelor și implanturilor în beneficiul pacientului. Altfel spus, în cazul intervențiilor realizate cu această tehnologie se maximizează precizia de plasare a implanturilor, iar recuperarea este mult mai ușoară și rapidă, mai precizează sursa citată. 

Citit 2846 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2022 12:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.