ALDE și-a ales o nouă conducere

ALDE și-a ales o nouă conducere
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Delegaţii la Congresul ordinar al partidului ALDE şi-au ales, în weekend, o nouă conducere formată din copreşedinţii Varujan Vosganian, Mohammad Murad şi Mircea Minea. Din cei 957 de delegaţi prezenţi, 942 de voturi au fost "pentru" şi 15 au fost nule. Din noua structură de conducere mai fac parte secretarul general, 4 prim-vicepreşedinţi, 19 vicepreşedinţi, printre care și gălățeanul Cristian Dima, 14 membri cu rang de vicepreşedinte politic, 12 membri supleanţi şi membrii din Biroul Politic Executiv.

Vosganian a subliniat că obiectivul ALDE este "să redevină un partid care să conteze şi să revină în Parlament". "Ieşirea ALDE de pe prima scenă s-a realizat în urma unor manevre obscure. Noi azi trebuie să reparăm această nedreptate. Cei care ne ofensau pe motiv că ţinem PSD la guvernare s-au dus să lustruiască clanţele PSD pentru a-i ţine pe ei la guvernare (...) M-am întors, iar împreună cu mine s-au întors mulţi alţi colegi de-ai noştri. Alţii care erau s-au întors cu faţa luminoasă către ALDE. Împreună cu noi au venit şi persoane care nu erau în ALDE (...) România trebuie să aibă propriul său destin", a afirmat Varujan Vosganian.

La rândul său, copreşedintele ALDE Mohammad Murad a spus că "România are astăzi nevoie de oameni care să asume şi să gândească profund româneşte". "Sunt onorat să fiu român de 32 de ani. Sunt onorat să devin astăzi unul dintre copreşedinţii partidului ALDE, pentru că eu cred în valori morale (...) România trebuie să nu mai continue să fie la coada oricărui subiect de la nivel european. România are nevoie, înainte de toate, să construiască o economie sănătoasă, puternică", a spus Murad.

Citit 1288 ori Ultima modificare Duminică, 23 Octombrie 2022 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.