Cinema City ar putea ajunge de vânzare

Cinema City ar putea ajunge de vânzare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Creditorii operatorului britanic de cinematografe Cineworld Group au purtat discuţii pe tema divizării grupului şi a vânzării operaţiunilor din Europa de Est, inclusiv a celor din România, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar. Potrivit acestora, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, cei mai importanţi creditori ai Cineworld, firmă care în luna septembrie a declarat insolvenţa la un tribunal din Texas, se gândesc la vânzarea lanţurilor de cinematografe Cinema City, Yes Planet şi Rav-Chen.

Ofertele care se vor situa în jurul valorii de un miliard de dolari au cele mai mari şanse de a fi luate în considerare de creditorii grupului Cineworld, chiar dacă este posibil să fie depuse şi oferte care încep de la 600 -700 milioane de dolari, având în vedere veniturile generate de operaţiunile est-europene. Sursele au precizat însă că nu a fost demarat un proces formal de vânzare şi nu există nicio certitudine că se va ajunge la o tranzacţie.

Pandemia de Covid-19 a dus la închiderea sălilor de cinema din întreaga lume şi a afectat serios producţia cinematografică iar Cineworld nu a revenit încă la nivelul de dinaintea pandemiei. În 2019, segmentul Rest of the World din cadrul Cineworld, adică tocmai operaţiunile care sunt avute în vedere pentru o vânzare, au înregistrat un profit operaţional de 124 milioane de dolari. Anul trecut aceleaşi operaţiuni au generat pierderi de 23 de milioane de dolari, după un rezultat negativ de 172 milioane de dolari în 2020.

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România şi face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanţ de cinematografe pe plan mondial. Cinema City România operează 27 de multiplexuri, cu un total de 247 de săli, în 20 oraşe din ţară, inclusiv la Galați.

Citit 4429 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2022 13:00

1 comentariu

 • postat de dim
  Duminică, 04 Decembrie 2022 13:33
  89.136.5.***
  Nu se mai duce lumea la film, nu sunt bani. E scump. Omul sta acasa si se uita la tv sau pe cele doua retele de filme. Alt femomen e ca lumea a inceput sa mai lase filmele si sa citeasca mai mult sau sa invete pentru ca e nevoie sa faci bani ca sa supravietuiesti si nu mai spun ca lumea nu are bani de facturi. deci au renuntat la cinema saptamana de saptamana si omul isi plateste factura la gaz sau la curent electric.
  2
  40
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.