Picu Roman lansează „Rezervă de Galați”, pentru că avem și noi „prinții” noștri

Picu Roman lansează „Rezervă de Galați”, pentru că avem și noi „prinții” noștri
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Poporului să-i dăm cultură! Cât mai multă. Acesta trebuie să fie sloganul oamenilor politici de pe la noi, poate astfel aflăm și noi câteva detalii, ca să nu spunem picanterii. Unul dintre ei, activ în viața publică, atacă în 2024 Primăria cu o carte-eveniment. Consideră că era o rezervă de lux a actualului edil-șef.

Un gest de forță

Este imposibil să nu fi aflat de cea mai mediatizată apariție editorială a noului an, o carte scrisă prin Statele Unite despre colțul britanic al bătrânului continent. Prințul Harry, considerat cumva oaia închisă la culoare a Casei Regale, a decis ca tocmai acest aspect să-l povestească pe îndelete, iar curioșii din întreaga lume au uitat preț de câteva săptămâni de inflație, scumpiri, război și celelalte nenorociri. Volumul "Spare", care în limba română înseamnă "rezervă", a intrat în Cartea Recordurilor, fiind la cea mai mare căutare. Nu-ți trebuie multă abilitate sau pregătire în domeniu ca să înțelegi forța unui asemenea gest.

Mulțumiri adresate tuturor

Prin urmare, și publicul gălățean care iubește literatura va avea parte de o surpriză. De una particulară, fostul viceprimar al municipiului Galați, Picu Apostol Roman, luând decizia de a scrie un roman de aceeași factură. Mai ales când te numești Roman, nu era păcat să nu-ți inviți fanii și chiar potențialii votanți la standul de carte și, eventual, să-i bucuri cu un autograf proaspăt? "Mulțumesc familiei mele că mă tolerează, le mulțumesc prietenilor și domnului Durbacă, pentru că m-a inventat în politică, și recunosc, da, ideea de a scrie o carte ca prințul Harry i-a aparținut unei doamne care face mâncare la Cantina Socială, unde sunt director", susține Picu.

"Strategia Primăriei îmi aparținea"

El crede că ar putea dinamita viața politică locală cu această tipăritură. "Chiar mi-a zis doamna că viața mea e ca un roman și că aș putea să spun și eu lucruri interesante. Și am prins acolo și capitole din mandatul de viceprimar, când, de fapt, s-au reușit cele mai multe lucruri în orașul Galați. Semna Ionuț Pucheanu, dar strategia îmi aparținea, de aceea și volumul meu se numește tot "Rezervă". Mereu am purtat în raniță bastonul de primar, ca să citez din clasici, unde mai pui că la anul voi candida încă o dată la Primărie. Vă invit să-mi cumpărați autobiografia", ne-a spus fostul membru al administrației publice locale.

Cantina Turner

Odă Nesimțitului Curat

Mi-s haplea, corcitură de neam prost,

doctor în lene, inginer în greaţă,

put a/fumat şi hăcuiesc pereţi,

tai, bortelesc, terorizez pe faţă !!!

Mă doare-n zdrenţe de acei ce vor

iubire, milă, pace şi candoare -

râgâi artistic, scuip la ţintă, muşc

anterioare şi posterioare !!!

Flanez funambulesc şi graseiez

cu aer tâmp, de filfizon estetic,

mişun lasciv, cultiv pramatii, ţip -

sunt pui parşiv de parazit cinetic !!!

N-am treabă cu vreun rost comunitar,

prăsesc păduchi şi ploşniţe de vază -

mi-s haplea, corcitură de neam prost,

analfabet de vârf, de soi, de bază !!!

Submarin Cosorescu 

Ghici cine semnează "Numele trandafirului"?

* Dacă i-am ruga pe mai-marii politicii locale să semneze vreo carte (în afara celor care au făcut-o deja), probabil că n-ar mai exista niciun loc la Biblioteca Județeană "V.A. Urechia". Ce repede am uitat că, într-o epocă nu de mult apusă, grangurii spațiului mioritic se îndeletniceau cu scriitura "științifică" imediat ce li se închidea ușa celulei!

* "În căutarea timpului pierdut", ca romanul lui Marcel Proust, e un titlu excelent pentru o lucrare care să iasă de sub tipar sub numele deputatului PNL George Stângă, președinte al filialei județene a partidului.

* Evident, toți suporterii paginii de Pamflet așteaptă o soluție spectaculoasă pentru eventualitatea în care primarul municipiului reședință de județ ar alege să devină publicist. Și credem că am găsit titlul. Numai Umberto Eco a putut? "Numele trandafirului" de Ionuț Pucheanu, doar este și șeful local al partidului cu cei trei trandafiri.

* "Străinul", parafrazându-l pe Albert Camus, ar fi opera lui Bogdan Rodeanu, deputat USR, iar "Un veac de singurătate", după Gabriel García Márquez, ar vorbi despre viața politică a fostului edil-șef Marius Stan.

Umberto Beko

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Neserioșii din Parcul "Eminescu"

A mai trecut un 15 ianuarie și n-am mai pățit rușinea care ne făcea vedete naționale în deceniul trecut. Dar cu un cost. Mai țineți minte cum, în ajun de Ziua Culturii Naționale, dispărea mâna marelui poet din parcul care-i poartă numele? A doua zi era plină zona de jurnaliști și de gură-cască, apoi venea firma care aranja membrul superior al statuii lui Mihai Eminescu. După ce au fost eliminate toate breșele de securitate, societatea care se ocupa cu restaurarea a intrat în faliment. Numai oameni neserioși în parcul din buricul târgului!

Restaurare humanum est 

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3100 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2023 18:42

9 comentarii

  • postat de Masca
    Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 19:18
    95.76.37.***
    Seamana cu Neimar...Dar in mizerie!
    0
    0
  • postat de Amarastean di Fartanesti
    Joi, 26 Ianuarie 2023 08:14
    109.166.136.***
    Bre, asta nu aduce cu papsele Muppets?!!!
    Este bine sa aiba si Galatiul papusa lui reprezrntatatva.
    0
    0
  • postat de UPS!
    Luni, 23 Ianuarie 2023 14:20
    5.2.209.***
    Ideea e sa ia voturi cat mai multe, poate prinde un os de ros ca viceprimar, deh..vila mare se tine scump, cu ce bani? Cu banii de director la cantina sociala? Nu prea cred, cam subtire, ..
    0
    1
  • postat de Alexutz
    Luni, 23 Ianuarie 2023 09:19
    5.2.205.***
    Eu vreau sa candideze Picu.
    "Sex, drugs si pacanele."
    Le avem pe toate 3 dar din prima vrem mai mult. :)))))
    0
    0
  • postat de Unu
    Luni, 23 Ianuarie 2023 08:54
    82.76.59.***
    Nu stiu si nu cred, sa fie vreo diferenta intre picu si pucheanu, doar greata si aroganta ce o are pucheanu ii deosebeste, in rest, aceleas nenorociri pentru galati.
    0
    0
  • postat de Gălățeanul
    Luni, 23 Ianuarie 2023 08:36
    5.13.197.***
    Corect că e rezerva. Tactica: voturile castigate de rezerva sunt un plus pentru puchi, astfel s-ar fi dus la principalul contracandidat.
    Așa că.... serialul continua...
    0
    0
  • postat de Raluca
    Duminică, 22 Ianuarie 2023 21:30
    5.13.146.***
    Cea mai mare rușine și luare la mișto pentru Pucheanu, să candideze Picu.
    Urmează secretara, șoferul și femeia de serviciu a lui Pucheanu și gata, s-a umplut de contracandidați.
    0
    0
  • postat de Daniel M.
    Duminică, 22 Ianuarie 2023 20:44
    5.13.236.***
    Agramatul asta,nu are ce cauta acolo,de primarie zic ! Asta-i mai trebuie Galatiului..!!!
    Doamne apara si pazeste..!
    0
    0
  • postat de Marius
    Duminică, 22 Ianuarie 2023 19:47
    5.13.212.***
    Dl. Picu sa se duca undeva!
    Trebuia demult sa dispara de pe scena politica galateana!
    Sa ne lase, ca noi nu il retinem!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.