Tragedia de la Complexul Energetic Oltenia: Ciucă cere pedepsirea celor vinovați

Tragedia de la Complexul Energetic Oltenia: Ciucă cere pedepsirea celor vinovați
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Nicolae Ciucă a cerut miercuri măsuri concrete împotriva celor vinovați de accidentul de la Complexul Energetic Oltenia, unde trei muncitori și-au pierdut viața.

Surse guvernamentale, au precizat că printre opțiunile analizate sunt inclusiv plecarea din Guvern a ministrului Energiei, Virgil Popescu, anunță Hotnews.ro. Premierul Nicolae Ciucă a transmis condoleanțe miercuri, la începutul ședinței de Guvern, familiilor afectate de accidentul tragic de la Complexul Energetic Oltenia în care trei oameni și-au pierdut viața și a cerut măsuri concrete pentru pedepsirea celor vinovați. „Încă din primul moment am decis ca autoritățile să se deplaseze la fața locului, am transmis ministrului Energiei să se deplaseze urgent în județul Gorj și să facă analiza și să ia primele măsuri la fața locului.

În acest moment, atât Ministerul Energiei cât și Ministerul Muncii prin Inspecția Muncii vor continua activitatea de verificare a cauzelor producerii accidentului și până săptămâna viitoare, în ședința de Guvern, îmi veți prezenta primele date și concluzii cu măsuri concrete atât împotriva celor care se fac vinovați de producerea accidentului, cât și măusuri concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru în Complexul Energetic Oltenia.”, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă, citat de Hotnews.

Surse Guvernamentale au declarat miercuri că sunt analizate în acest moment toate opțiunile, inclusiv plecarea din Guvern a ministrului Energiei Virgil Popescu.

Ministrul Virgil Popescu cere demisii 

Ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu, a anunţat marți că va trimite Corpul de Control al Ministerului Energiei pentru a face verificări la Complexul Energetic Oltenia, după accidentul de la cariera Jilţ Sud, soldat cu moartea a trei oameni. El a cerut demisia directorului sucursalei miniere, a şefului exploatării miniere şi a şefului carierei Jilţ Sud. „Mie mi se pare normal ca cei care răspund de acest lucru, de minerit, să-şi piardă funcţiile. Vreau ca mâine acest lucru să se întâmple”, a spus oficialul, conform sursei citate.

Citit 1051 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Ianuarie 2023 12:13

4 comentarii

  • postat de macarie banu
    Joi, 19 Ianuarie 2023 15:12
    89.137.225.***
    bah!...Ciucane.......pedepseste-te singur tata,acu' cat mai o sansa.......
    0
    0
  • postat de Zz
    Joi, 19 Ianuarie 2023 14:16
    78.96.84.***
    Panglicar. Ce rost au avut demisiile dacă minerii merg incontinuare cu aceleași dezastre de mașini????? Mai bine, lua di pensiile speciale și banii dati cu nemiluita la bugetele locale și cumpăra mașini de transport pentru mineri. După cum se comporta acea individa cu jurnaliștii se pare ca acolo t
    0
    0
  • postat de Richard Morisson
    Miercuri, 18 Ianuarie 2023 23:51
    109.166.129.***
    Marele măscărici Ciucă se înfoaie ca curcanul.
    Cea mai ,,hard" reacție de când ocupă funcția de prim -sinistru al României...
    Voi politicienii și miniștrii de mucava care de peste 30 ani vă târâți hoiturile prin ministere să demisionați, mizeriilor.
    Căpușe și lipitori ce sunteți pe trupul țării ă
    0
    0
  • postat de teo
    Miercuri, 18 Ianuarie 2023 12:36
    5.14.138.***
    Pai nu de aia sunt sefi ? Ca nu cumva vreodata sa ceara bani altor sefi mai mari pt imbunatatirea conditiilor de munca ! Mortul e intotdeauna de vina, pt ca sefii se acopera ei intre ei.Pun angajatii sa semneze o mie de hartii , sa fie mereu acoperiti.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.