Ce se întâmplă cu facturile la electricitate?

Ce se întâmplă cu facturile la electricitate?
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Sute de mii de abonaţi ai companiilor de electricitate sunt în situatia în care nu au plătit curentul de peste șase luni, din cauza faptului ca societățile nu au emis facturi. Motivul, conform G4Media, îl reprezintă schimbările din domeniul legislativ făcute anul trecut, ce au bulversat sistemele de gestiune şi de facturare ale companiilor.

Reprezentanţii Hidroelectrica au declarat pentru TVR că acest lucru se întâmplă din cauza faptului că societatea a implementat un nou sistem de gestiune şi facturare pentru a fi capabil să gestioneze numărul mare de clienti ai societăţii, peste 500.000 în acest moment, faţă de 100.000 câţi erau înainte. Întârzierile în facturare vor fi recuperate în perioada următoare. Primele facturi vor fi emise în luna februarie. Mai mult decât atât, aceştia au precizat că abonaţii care nu vor putea plăti restanţele vor avea posibilitatea de a eşalona sumele pe o perioadă de maximum şase luni, fără penalităţi.

În situaţia în care este Hidroelectrica mai sunt şi alte companii care furnizează electricitate, motiv pentru care, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) le-a amendat în noiembrie anul trecut pentru emiterea cu întârziere a facturilor de energie electrică cu peste 380.000 de lei.

„Un sistem ca să îl modifici trebuie să-l bugetezi, trebuie să-l contractezi, trebuie să licitezi, trebuie să-l realizezi, să-l verifici, adică e o chestiune de absolută normalitate. Anormalitate este modificarea unei legi într-un an de zile de 17 ori. Asta este anormalitatea. Estimarea mea este că toţi furnizorii vor întârzia până în martie emiterea facturilor din decembrie”, a declarat Dumitru Chisăliţă, preşedinte al Asociaţiei Energie Inteligentă.

 

Citit 2148 ori Ultima modificare Marți, 31 Ianuarie 2023 13:16

2 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Marți, 31 Ianuarie 2023 18:44
    5.13.195.***
    Banii se duc tot la porcul gras numit ghestatul rumenit, si cerficatele verzi ptr panouri si eoliene in SUA! Cand pui cuafeze la ANRE si soferi ministri MAI AI PRETENTII DE PERFORMANTA? Eu ma mir ca mai functioneaza tara asta cu asa PROSTI lsi PLAGIATORI de sus! De condus nu stiu nici un sac de cart
    0
    0
  • postat de Galatean
    Marți, 31 Ianuarie 2023 16:02
    5.13.233.***
    Degeaba ii amendeaza ca banii ii recupereaza din facturile umflate
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.