Pervers în autobuz și „Don Juan” violent la școala sanitară

Pervers în autobuz și „Don Juan” violent la școala sanitară
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Tânărul gălățean arestat la începutul săptămânii, după ce și-a amenințat cu moartea două colege de la școala postliceală, nu este la prima abatere cu conotații sexuale săvârșită în public, față de persoane străine.

Anul trecut, el a fost reținut după ce a abordat două eleve de liceu într-un autobuz, arătându-le imagini pornografice pe telefonul mobil. Atunci, pe motiv că fapta e "slab" pedepsită, iar gestul nu a fost unul chiar periculos, procurorii l-au lăsat în libertate, sub control judiciar.

Abaterile mici și dese, nesancționate și/sau netratate cu promptitudine, duc, în timp, la recidive grave și, implicit la un grad sporit de pericol pentru societate. Este concluzia la care se poate ajunge ușor în cazul tânărului cu porniri dubioase care și-a exacerbat nu o dată pornirile față de femei pe care nu le cunoștea sau față de care nu s-ar fi cuvenit să-și dea frâu liber fanteziilor.

Petru Vlad Bezman a ajuns să fie arestat abia după ce s-a dezlănțuit extrem de agresiv într-o sală de curs a unei școli sanitare din Galați, față de două colege și în prezența a 13 persoane, toți cursanți adulți. Amenințările cu moartea pe care le-ar fi adresat femeilor cu vârste de 21 și, respectiv, 38 de ani poate nu i-ar fi atras trimiterea temporară după gratii, dacă în urmă cu jumătate de an ar fi fost încătușat deoarece a încercat să "seducă" două eleve de liceu într-un autobuz, arătându-le imagini cu conținut explicit sexual, pe telefonul mobil.

Reținut și lăsat liber

Gestul lui Bezman la adresa adolescentelor necunoscute, într-un mijloc de transport în comun, în prezența mai multor călători, a stârnit indignare, una dintre martore reușind să îl fotografieze și să dea imaginile poliției, ceea ce, la acea vreme, a contribuit la prinderea rapidă a individului. A fost reținut, întocmindu-i-se dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri. Procurorul în fața căruia a fost dus a considerat că fapta nu prezintă un pericol social ridicat și că pedeapsa pentru ultraj este prea mică pentru a dispune o măsură care să îl țină vremelnic pe Bezman departe de "societate". Tânărul, pe atunci în vârstă de 22 de ani, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, măsură care s-a prelungit din două în două luni, la cererea Parchetului. Lăsarea în libertate fără restricții prea multe i-a permis însă lui Bezman să își manifeste în continuare comportamentul deviant. A dat "iama" printre colegele de la postliceală, cărora le-ar fi făcut diverse avansuri, iar în fața refuzurilor categorice a devenit violent, atitudine care a culminat cu o serie de amenințări care au dus, din nou, la reținerea lui.

Vlad Bezman a ajuns în arest preventiv pentru 30 de zile, în condițiile în care celălalt dosar, de ultraj contra bunelor moravuri, a fost trimis la Judecătoria Galați la finele lunii octombrie 2022. De atunci, a primit primul termen de judecată abia pe 9 februarie, dată la care dosarul a primit o amânare pentru 23 martie. Atunci se vor împlini șase luni de la exhibițiile din autobuz, iar măsura arestului preventiv va trebui reînnoită odată la 30 de zile. Este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple până la condamnare, atâta vreme cât în noul dosar, aflat deocamdată în anchetă a poliției, este acuzat de amenințare, port de obiecte periculoase și tulburarea liniștii și ordinii publice, fapte care i-ar putea permite să primească în timp o nouă măsură de control mai blândă decât arestul.

Citit 6422 ori Ultima modificare Duminică, 19 Martie 2023 12:15

5 comentarii

  • postat de maurice
    Joi, 16 Martie 2023 18:51
    86.124.200.***
    Un băiat finuț "Gioco di mano" ăsta, va fi apreciat la adevărata valoare când va ajunge la bulău.
    0
    0
  • postat de Zz
    Joi, 16 Martie 2023 11:07
    95.76.19.***
    Și de aici nu reiese ca procurorii habar nu au sa si facă treaba fără sa mai spunem ca mulți sunt implicați în infracțiuni, neprofesionalism, mânați doar de poziția materiala. Dealtfel, un cetățean onest este sancționat, de politia locala și dacă tușește, golanii mai puțin, data fiindcomplicit
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Joi, 16 Martie 2023 08:49
    5.13.195.***
    Consiliere psihiatrica in mediu controlat, apoi pus la munca in mediu semiinchis sa-si bage fanteziile-n cap! De ce la bulau? Sa-l platim noi cu 4500 Ron, Nu avem destul SPECIALII cu pensii de 2 mil de E anual!??? La a 3a abatare , castrat chimic!
    0
    0
  • postat de Ady
    Joi, 16 Martie 2023 08:48
    92.86.16.***
    Este plin Galatiul de astfel de indivizi.
    Politia se chinuie sa ii prinda , iar cei care ar trebui sa ii condamne, ii lasa liberi.
    Justitia noastra lasa de dorit, dar pensiile speciale merg in continuare.
    Romania, tara tuturor posibilitatilor si a infractorilor la putere.
    0
    0
  • postat de paloma
    Miercuri, 15 Martie 2023 23:56
    5.13.144.***
    Bagat la bulau si acolo va trai mai tare ca-n poze !!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.