Armata SUA vrea să ne cunoaștem mai bine. Cooperarea militară româno-americană, promovată la Galați

Armata SUA vrea să ne cunoaștem mai bine. Cooperarea militară româno-americană, promovată la Galați
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Flancul estic al NATO, pe care România și în special Galațiul, se situează, a devenit extrem de popular în ultima perioadă.

La un an de la izbucnirea conflictului din Ucraina și la mai bine de șase luni de când trupele alianței nord-atlantice și-au intensificat prezența în România, US Army Civil Affairs alături de  Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre au descins și la Galați, unul dintre punctele strategice pentru cooperarea militară în eventualitatea extinderii pericolului de la răsărit.

Scopul prezenței reprezentanților, să le spunem, avangardei civile a armatei americane, a fost interacțiunea cu membri ai societății civile de pe cele mai diverse paliere și transmiterea mesajului că ”este important să lucrăm împreună mult mai strâns”. Aula Magna a Universității ”Danubius” a fost gazda evenimentului de miercuri, 22 martie, în cadrul căruia reprezentanții grupului american și ai Batalionului 1 CIMC au venit în fața gălățenilor pentru a-și face cunoscut, oficial, motivul prezenței lor în România. ”Din iulie 2022, prezența noastră în România s-a schimbat după ce în februarie o țară democrată a fost invadată fără motiv. Astfel, prezența noastră, a armatei americane, în România, este mai importantă ca niciodată. România este mai importantă pentru SUA decât a fost vreodată până acum, pentru că România este partenerul nostru aflat cel mai aproape de războiul cu Ucraina. De aceea este important să lucrăm împreună mult mai strâns”, a precizat Drew Beck, liderul Grupului US Army Civil Affairs, în fața asistenței formate din elevi de la mai multe colegii din Galați, reprezentanți ai diferitor instituții publice și organizații, precum și reprezentanți ai autorităților locale. Întâlnirea s-a derulat sub patronajul rectorului Universității ”Danubius”, prof. univ. dr. Steve O` Michael. Cu această ocazie, toți membrii grupului, cinci la număr, au venit în fața publicului să susțină implicarea societății civile americane, din rândurile căreia ei înșiși provin, în chestiuni de cooperare militară. Evenimentul a inclus și o sesiune de întrebări pe diverse teme din partea publicului. Astfel de întâlniri au avut loc, în ultima lună, în mai multe zone din țară, îndeosebi în Capitală și în zona de est a României. Înainte să ajungă la Galați, US Army Civil Affairs și Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre au făcut, în perioada 20-24 februarie, mai multe vizite în județul Brăila. Militarii români și americani au ajuns la Prefectura Brăila, la primăriile din Brăila, Chișcani și Frecăței, și în puncte strategice precum ISU Brăila, Poliția de Frontieră, căpitănia Portului și Brigada 10 Geniu.

Citit 2029 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Martie 2023 12:01

3 comentarii

  • postat de Gigel
    Joi, 23 Martie 2023 08:44
    5.13.132.***
    Cum SUA nu a avut de ceva ani razboi pe teritoriul ei, aceste razboaie le convin ca le merge economia. Complexul militar industrial e pe val din anii 40 pana in prezent ca mereu a fost un razboi de intretinut.
    0
    0
  • postat de Chris39
    Joi, 23 Martie 2023 05:53
    109.166.131.***
    Dar ne-am cunoscut deja... Ce-ar fi sa stea fiecare în țărișoara lui...? Sa meargă sa se cunoască cu rușii, noi am cheltuit destui bani cu ei.
    0
    0
  • postat de Kabul ...si La mai mare .
    Joi, 23 Martie 2023 02:27
    108.245.201.***
    Sa fie intr-un ceas cu ...cuc . Hai sa nu uitam ca pe unde au trecut americanii s-a cam ales praful ...si pulberea .
    Prostia si mandria se platesc f scump .
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.