Copaci rupți, acoperișuri smulse și pene de curent în Galați, din cauza vijeliei (VIDEO)
Foto: ISU Galați

Copaci rupți, acoperișuri smulse și pene de curent în Galați, din cauza vijeliei (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Vântul deosebit de puternic a făcut din nou "victime" în rândul copacilor mari, dar și printre mașinile parcate în apropierea acestora. O gălățeancă a fost rănită de un panou publicitar și aproape o mie de consumatori din județ au rămas fără curent electric în cursul zilei de marți, 28 martie.

Două autoturisme au fost strivite de un arbore de mari dimensiuni care s-a rupt marți pe strada Crișana, din municipiul Tecuci. A fost nevoie de intervenția pompierilor, care au tăiat trunchiul prăbușit peste autoturismele parcate în imediata vecinătate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galați, afectate au fost și două acoperișuri, unul la Casa de Asigurări de Sănătate din Galaţi și unul la un bloc din municipiul Tecuci, în timp ce o gălățeancă a ajuns la spital după ce a fost lovită de un panou publicitar desprins de vânt, pe strada Oțelarilor. "Este vorba despre o femeie în vârstă de 35 de ani, care se afla pe trotuar și care a fost lovită în zona capului de un panou publicitar desprins de vânt. A suferit un traumatism cranian. A fost preluată de ambulanța de tip B a SMURD și transportată la Spitalul de Urgență", ne-a transmis col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Conform sursei citate, marți după-amiază, 911 consumatori din localitățile Brăhășești, Blânzi și Cuca nu aveau energie electrică din cauza rețelei afectate de vântul deosebit de puternic.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare de Cod galben de vânt pentru aproape toată țara, valabilă până marți, 28 martie, la ora 23,00. Vântul a bătut cu viteze de 50-65 km/h și izolat cu peste 70-75 km/h.

Conform ANM, până pe 9 aprilie, toate regiunile României se vor confrunta cu două valuri de frig. În Moldova, vremea continuă să se răcească, astfel încât media maximelor va fi de 6-8 grade, iar minimele vor deveni negative, între -4 și -2 grade. Apoi se va încălzi treptat, astfel încât până pe 1 aprilie se va ajunge la medii ale valorilor maxime de 16 grade și minime de 6 grade.

Citit 4447 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2023 19:34

1 comentariu

  • postat de Jack
    Marți, 28 Martie 2023 15:58
    5.13.233.***
    Daca te mai urci si tu cu bocanci pe capota , treaba-i buna tare.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.