Garda de Mediu Galați va avea dronă pentru inspecție și control

Garda de Mediu Galați va avea dronă pentru inspecție și control
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Garda Națională de Mediu va primi, începând cu acest an, 46 de sisteme aeropurtate dotate cu senzori și echipamente specifice activității de inspecție și control, conform unui anunț recent al Ministerului Mediului, prin intermediul unui proiect PNRR de 57 de milioane de lei, despre care "Viața liberă" a scris încă din toamna anului trecut.

Contractul de finanțare a fost semnat de ministrul Mediului, Barna Tánczos, și comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, gălățeanul Aurelian Păduraru, și vizează 21 de autolaboratoare complet echipate, ce vor fi utilizate de agențiile de protecția mediului din țară, 46 de drone dotate cu senzori și echipamente specifice care vor fi utilizate de comisariatele județene ale Gărzii de Mediu, precum și dezvoltarea unei platforme online pentru managementul sistemelor aeropurtate.

Ministerul Mediului a anunțat că livrarea celor 46 de drone, câte una pentru fiecare comisariat județean al Gărzii de Mediu, se va face în acest an, începând din luna iunie, în patru loturi. Mai sunt trei luni până la livrarea programată a primului lot, dar încă nu sunt cunoscute detalii suplimentare. "Nu avem nimic concret, Garda Națională de Mediu organizează distribuirea echipamentelor", ne-a spus comisarul-șef al Gărzii de Mediu Galați, Sorin Dănăilă. Nici comisarul general al GNM, Aurelian Păduraru, nu știa mai multe: "Proiectul este la Ministerul Mediului, ei se ocupă".

Cu toate acestea, având în vedere "ascendența" gălățeană a șefului Gărzii Naționale de Mediu, ne putem aștepta ca Galațiul să se numere printre județele care vor primi noile echipamente în primul lot. Așteptăm cu interes să vedem și efectul pe care îl vor avea acestea.

Citit 1421 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Aprilie 2023 09:22

3 comentarii

  • postat de Rodica
    Duminică, 02 Aprilie 2023 17:29
    89.136.0.***
    Poate pana sa vadă cu drona mizeria din curți fac o vizita și pe str. Maior Iancu Fotea, unde era clădirea cellor de la proiectare CFR. Acolo este o groapa de gunoi, la 600 m de sediul Gărzii de Mediu.
    0
    0
  • postat de Ady
    Joi, 30 Martie 2023 15:12
    92.86.16.***
    Avand in vedere ca fondurile ce trebuiau sa vina prin PNRR, vor mai avea de asteptat, asa si dronele noastre vor zbura mult timp in aer.
    Cu spagile si inchis ochii la neregului, cum se va proceda?
    0
    0
  • postat de Prometeus
    Joi, 30 Martie 2023 14:48
    95.76.59.***
    Acum urmeaza studiu de fezabilitate, comisie, angajare dronari (mai bine cumpara Bayraktar, sa fie pentru orice eventualitate)!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.