Prețul unui kilogram de cozonac, chiar și 70-80 de lei

Prețul unui kilogram de cozonac, chiar și 70-80 de lei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Oferta de cozonaci din perioada Sărbătorilor Pascale va fi de aproximativ șase milioane de bucăți în acest an, mai mică decât cea din perioada Crăciunului, când sunt mai multe zile de sărbătoare, iar, din această cantitate, în jur de 600.000 vor merge la export, susţine preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase, Aurel Popescu.

"Anul acesta, ca o noutate, vor merge la export, dar se vor găsi şi pe piaţa internă cozonacii însiropaţi şi cozonacii cremoşi şi bineînţeles pasca cu brânză. Toate aceste produse sunt făcute după reţete româneşti", a declarat Aurel Popescu.

Acesta afirmă că românii au devenit mai cumpătaţi din cauza puterii scăzute de cumpărare, dar nici nu mai aruncă atât de multe produse alimentare. 

Deşi nu a avansat un procent în ceea ce priveşte scumpirea cozonacilor faţă de anul trecut, Popescu a precizat că preţul a fost ajustat cu indicele preţurilor la energie, gaze şi materie primă. "Un cozonac de circa 700 de grame poate fi cumpărat în această perioadă cu circa 15-20 lei bucata, dar preţurile pot ajunge şi la 70-80 lei pe kilogram", a menţionat reprezentatul industriei de morărit şi panificaţie.

Citit 1066 ori Ultima modificare Luni, 10 Aprilie 2023 07:06

1 comentariu

  • postat de Ivan
    Luni, 10 Aprilie 2023 09:30
    82.79.117.***
    Acelasi principiu ca si la scrumbie = SPECULA!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.