Spațiu de joacă vandalizat, în Micro 18

Spațiu de joacă vandalizat, în Micro 18
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Un loc de joacă și socializare amenajat de Primăria Galați în Micro 18 a fost vandalizat recent. Echipamentele de joacă au fost mâzgălite, scândurile meselor de șah au fost rupte, iar mash-ul cu imagini din Galați care îmbrăca împrejmuirea a fost tăiat și sfâșiat. Imaginile revoltătoare au fost făcute publice de primarul Ionuț Pucheanu, cu următorul mesaj: "Așa nu! Ține de fiecare dintre noi să păstrăm lucrurile de pe domeniul public. Din păcate, sunt și unii puși pe distrugere, așa cum s-a întâmplat de curând în parcul din Micro 18, unde au fost rupte scândurile de la mese și au fost vandalizate echipamentele de la locul de joacă. Sunt bunuri comune, făcute din banii gălățenilor. Distrugerea este infracțiune! Stă în puterea fiecăruia să avem orașul pe care ni-l dorim".

Citit 3515 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Aprilie 2023 15:22

13 comentarii

  • postat de Stefan
    Joi, 13 Aprilie 2023 14:07
    5.13.223.***
    https://www.viata-libera.ro/editorial/200955-sistem-ratat-in-scoala-fara-limite

    Iata mizeriile/gunoaiele societatii...

    d-asta trebuie legi clare/aspre/dure(chiar cu puscherie) impotriva vandalismului/golaniei...altfel nu se poate educa societatea...Parinti golani procreeaza progenituri/beizadele golani...Atunci sa-si asume, daca mai indraznesc/daca-si mai permit golanii sa vandalizeze sau sa-si lase/educe odraslele/beizadelele in ale golaniei...Caci un plod atunci te ocupi de educatia lui, sa n-ajunga golan. Altfel...puscherie pentru golanie.
    0
    0
  • postat de Marieta
    Joi, 13 Aprilie 2023 09:45
    80.32.118.***
    Aici este vorba de lipsa de educatie, de cei sapte ani de acasa.

    Dar de unde si cine sa dea educatie daca insusi parintii nu sunt educati pentru ca la randul lor parintii nu au primit educatie.
    Apoi mai este vorba de nivelul de receptie si de "cultul" copilului.
    Foarte des intalnim parinti care se inchina la copilul lor facand din el un Dumnezeu. Ca educatori nu ni se permite sa spunem ca a facut ceva rau, sau sa fie certat, nici macar sa i se dea sfaturi. Copilul stie mult mai bine ce are de facut, stie sa se comporte in societate (a invatat de la cine?) samd. Aceste comentarii fac parintii atunci cand luam legatura cu ei. In multe cazuri nu are rost sa continuam discutiile pentru ca ne dam seama pe cine avem in fata noastra. Copilul este ca un bibelou al familiei. Sta in vitrina si din cand in cand il stergi de praf. Ce se intampla cand scoti bibeloul in societate? Raspunsul sa ni-l dam fiecare.

    Politia? Nu este o solutie
    0
    0
  • postat de das
    Miercuri, 12 Aprilie 2023 23:01
    89.136.7.***
    Din informatiile culese in zona se pare ca faptasii sunt copii si adolescenti fara minte si needucati ! Parintii lor nu au stiut sa ii educe sau nu au avut timp sa ii educe pentru ca erau ocupati cu productia de otel .
    0
    0
  • postat de Mir
    Miercuri, 12 Aprilie 2023 21:01
    5.13.223.***
    Lege/legislație clară/ASPRĂ/aplicabilă împotriva Golăniei/vandalismului...

    G0lănia nu-i un drept democratic, așa cum unii de zaxați, sce lerați clamau "în străduri" cum că e/ar fi dreptul lor la a protesta. A protesta nu înseamnă a distruge/vandaliza bunuri publice/private.

    Amenzi drastice pentru vandalism/golănie... Iar dacă nici așa nu se îndreaptă Societatea, atunci nu ar strica și ceva pușcherie pentru g0lănia/vandalismul ăstora. Astfel nu se vor educa/îndrepta.

    Educația d-acasă, cu educația(măsura) dată de societate, în a nu mai adula asemenea specimene și practicile lor, cât mai ales societatea a nu se mai aduna cu ăștia, la g0lănii/vandalisme...

    Golănia/Ura(mânia)/Drăcia NU ESTE "UN DREPT DEMOCRATIC"...

    Putem îndrepta societatea doar prin comportamentul/atitudinea/mebtalitatea proprie, a fiecăruia dintre noi. Așa cum vorbele cu tâlc, din străbuni iată că-și au rostul... "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face".

    Înjurătura nu este "opinie politică, așa cum nici golănia nu este" un drept democratic".

    Democrația înseamnă DREPTURI, cât și OBLIGAȚII... Obligația de a ne purta civilizat, omenește.

    Avem(culegem) exact ceea ce semănăm...ură/drăcie sau OMenie. Depinde de fiecare din noi.
    0
    0
  • postat de Dax
    Miercuri, 12 Aprilie 2023 15:21
    89.39.81.***
    Avem nevoie de casa de bilete la intrarea in fiecare parc al orasului, altfel, nu se va respecta nici macar un spatiu recreativ. Indiferent cat de mare sau mic e. Geme orasul asta de nevoie de locuri de munca, uite doua din start: casieri si agenti de paza. Imi pare rau ca tot locuri de bugetari sunt, dar motivul e evident oricat de mult ne displace.
    0
    0
  • postat de Galatean, din pacate
    Miercuri, 12 Aprilie 2023 13:11
    81.12.150.***
    E un... cititor... care nu i-a placut niciun comentariu critic si acuzator la vandalizarile mai sus mentionate....
    Adica "dislike" la: propunerea de montare "sisteme de supraveghere publice, DE CALITATE! L-ai indentificat, poza public! Sa stie toti vecinii, locuitorii ce pramatie au crescut parintii! Apoi munca in folosul comunitatii sambata..."
    Dislike la : "Lipsa de educatie este principalul vinovat..."
    Dislike la : "Tineretul "neinteles" si "nonconformist" care "lupta" contra sistemului. Niste cretini cu parinti la fel de cretini."
    Dislike la" "Atat se poate,asta-i nivelul ! Ati semanat vant,culegeti futuna ! De 33 de ani nu s-a facut nimic in educatie ! De aici, toate vin ca un tavalug !"

    Normal ca va "dislaikui" si la postarea mea.

    Concluzia: nu o fi chiar postacul unul dintre valdali?
    0
    0
  • postat de un observator
    Miercuri, 12 Aprilie 2023 11:12
    193.230.156.***
    Asta este realitatea sociala. Nu merge cu indemnuri la morala, cu atitudine de ...gazeta de perete. Solutia este simpla: patrulare si masuri de supraveghere, cu scop de descurajare. Daca este cazul sa se trateze cu intransigenta, amenzi, plata pentru stricaciuni, etc. Important este sa se vrea sa se aplice legea. La Transurb sunt cazuri cand cei prinsi fara bilet sunt tratati cu foarte mare blandete. Cand se va intra in normalitate? Nu asta de acum, ci ceea ce se doreste pentru binele comunitatii.
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 12 Aprilie 2023 10:14
    5.13.195.***
    Sisteme de supraveghere publice, DE CALITATE! L-ai indentificat, poza public! Sa stie toti vecinii, locuitorii ce pramatie au crescut parintii!
    Apoi munca in folosul comunitatii sambata... ADP! SIMPLU!
    0
    0
  • postat de Marius
    Miercuri, 12 Aprilie 2023 09:28
    89.136.3.***
    Lipsa de educatie este principalul vinovat.
    Dar educatia dintotdeauna s-a facut mai bine cu forta (si aici nu ma refer la bataie).
    Frica de consecinte este mult mai eficienta, asa se educa cei care deja au trecut prin procesul de educare.
    Iar pentru generatie urmatoare ar trebui sa avem si o educatie in scoala si nu doar sa scoatem o generatie de prosti care este usor de manipulat la vot.

    In postarea domnului primar nu am vazut si masuri.
    Este simplu sa stai la birou si sa arati cu degetul, mai ales ca tu ai putere de decizie.

    Stim deja care este educatia noastra si asta s-a vazut de multe ori.
    Si daca stim cum suntem atunci de ce nu actionam ?

    Unde sunt camerele ?
    Unde este Politia Locala ?
    Unde sunt echipamentele rezistente la astfel de actiuni ?
    Ce masuri de iau pentru a stopa astfel de lucruri ? Sau doar ne plangem pe Facebook

    S-au pus echipamente ieftine, facute din fier cu vopsea normala care se zgaraie foarte usor si se poate vedea pe anumite zone ca pur si simplu sunt ruginite (fara sa fie zgaraiate).
    0
    0
  • postat de Gigel
    Miercuri, 12 Aprilie 2023 09:24
    5.13.130.***
    Tineretul "neinteles" si "nonconformist" care "lupta" contra sistemului. Niste cretini cu parinti la fel de cretini. Doar drepturi si pretentii dar munca mai putin. Ar trebui inhamati la jug si arat cu ei asfaltul. Tipa ca mnu se face nimic si cand se face tot ce stiu sa faca e sa distruga. Scursuri.
    0
    0
  • postat de Mda
    Miercuri, 12 Aprilie 2023 09:04
    89.137.136.***
    Da, distrugerea e infractiune, dar cine sa constate si cine sa ia masuri?
    La putin timp dupa infiintare, o buna perioada de timp, mai toata ziua, vedeam pe strazi si prin cartiere echipaje ale politiei locale patruland PE JOS; aveau cel putin efect de descurajare a unor astfel de manifestari.
    Azi le vezi rar si doar in masini.
    P.S. Ce ironie: in josul acestui articol este un altul numit "Unde actioneaza Politia Locala azi". Chiar asa, unde?
    0
    0
  • postat de Daniel M.
    Miercuri, 12 Aprilie 2023 08:41
    5.13.132.***
    Atat se poate,asta-i nivelul ! A-ti semanat vant,culegeti futuna ! De 33 de ani nu s-a facut nimic in educatie ! De aici, toate vin ca un tavalug !
    0
    0
  • postat de magis
    Miercuri, 12 Aprilie 2023 08:28
    89.121.200.***
    Dra, vai, domnule primar, ce betoane frumoase se vad in prima poza din articol! Cita eleganta si utilitate degaja amenajarea aia pentru practicarea sahului, o imbinare asa fericita de beton si metal! Nu mai plingeti dupa niste lemne, vedeti bine ca nu isi au locul in peisaj!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.