Tasare periculoasă pe strada Brăilei

Tasare periculoasă pe strada Brăilei
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Accidentul de teren pentru care, la finele lunii februarie, stația de autobuz „Privilege” a fost relocată temporar în alveola de la „MHC” va fi remediat abia acum.

Săpăturile executate atunci au fost necesare pentru a expertiza cauzele tasării, iar în prezent se caută un constructor care să remedieze problemele descoperite.

Nu mai puţin de 891.200 de lei fără TVA reprezintă valoarea estimată a contractului pus la bătaie de Primăria Galaţi pentru execuţia lucrărilor de remediere a unui accident de teren pe strada Brăilei, zona Kaufland - acces Stadion ”Dunărea”. Ofertele sunt aşteptate până pe 18 mai 2023, iar criteriul de atribuire este „preţul cel mai scăzut”.

„Tasarea din această zonă pune în pericol atât siguranţa circulaţiei autoturismelor, cât şi a transportului public de călători. Având în vedere caracterul dificil al terenului de fundare din această zonă - pământ sensibil la umezire - posibilitatea accentuării tasărilor în timp şi a riscurilor ce decurg din exploatarea străzii, se impune intervenţia în regim de urgenţă”, se arată în caietul de sarcini al achiziţiei publice.

Documentul prevede: desfacerea carosabilului, a infrastructurii şi suprastructurii acestuia, lucrări de umplutură cu pământ şi de stabilizare a solului cu geotextil, efectuarea de injectări de consolidare cu lianţi hidraulici, amenajarea preluării apelor pluviale şi refacerea carosabilului.

Durata intervenției nu trebuie să depășească 60 de zile.

Citit 6644 ori Ultima modificare Vineri, 19 Mai 2023 16:40

6 comentarii

 • postat de Vica de pe 11 Siret
  Joi, 18 Mai 2023 15:41
  89.137.226.***
  Daca se lucra in continuare la stabilizarea terenului cand s-a construit Kaufland, decopertand toate suprafata acelei vai pline cu apa si gunoi, acum nu ar mai fost asemenea situatie

  Decopertarea de gunoaie s-a facut exact pe perimetrul fundatiei Kaufland cu o mica zona de securitate prin stabilizarea solului, in rest de la fostul cartier de case mai sus si pana peste strada, locul unde acum ezte tasare, nu s-a facut nimc.
  Mare greseala, inginerii lui peste prajit de la Primarie, chiar si de la institutul de proiecatari care stiau bine
  Sa vedem cum facem cu transbordarea micro 19-Kaufland.
  0
  0
 • postat de Dax
  Miercuri, 17 Mai 2023 21:01
  89.39.81.***
  Sa inteleg ca sub rondou se afla o acumulare de apa si care in timp o sa ajute la surparea intregului rondou. Sa ne fereasca Dumnezeu de o tragedie in zona. Mai ales in timpul saptamanii dimineata pe la 10:30 - 11:00 cand tot traficul e concentrat in zona.
  0
  0
 • postat de Mihnea
  Miercuri, 17 Mai 2023 14:05
  5.13.143.***
  Din cauza ca a fost decernata "Eticheta europeană pentru excelență în buna guvernare, acordată Primăriei Galaţi " guvernarii Pucheanu ???
  Peste tot in Galati NU FUGE PAMANTUL de sub "picioare". Pacat ca nu le fuge primarului Pucheanu impreuna cu "armata" sa de consilieri.
  0
  0
 • postat de Gigel
  Miercuri, 17 Mai 2023 13:00
  5.13.165.***
  Peste tot pe unde au fost lucrari se taseaza pentru ca au ingropat ce au avut de ingropat, au aruncat pamantul deasupra , au batatorit superficial si apoi asfalt. Totul pe repede inainte si cand vine cate o ploaie mai serioasa se spala tot pe sub asfalt si se taseaza.
  0
  0
 • postat de Omu Păianghen
  Miercuri, 17 Mai 2023 11:35
  5.13.236.***
  Ne scufundăm ca Veneția.
  0
  0
 • postat de Înfundarea țevi colectoare, de sub parc
  Miercuri, 17 Mai 2023 10:53
  109.166.130.***
  Ce-mi aduc aminte din copilărie. Zona parcului și în spatele Kaufland, exista un mare lac care acumula apă pluvială în mod natural de pe Str. Siderurgiștilor, Țiglina Unu și Doi, Țiglina Trei, atunci zone de case și câmp agricol. S-a săpat un canal spre Dunăre prin spatele MHC și stadionul Dunărea. Molozul și pământul rezultat din construcțiile cartierelor și taluzări Falezei Superioare s-a depus sub parcul actual și s-a creat drumul de acces spre Țiglina Trei și Spitalul Județean. Există sub rondou, sub parc până la MC, în spate, o țeavă de colectare apă pluvială și menajeră, înfundată.
  0
  0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.