Mănăstirea Buciumeni - Sărbătoarea Sfintei Treimi în „Catedrala cu vitralii foșnitoare”

Mănăstirea Buciumeni - Sărbătoarea Sfintei Treimi în „Catedrala cu vitralii foșnitoare”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Praznicul Sfintei Treimi a adunat ca în fiecare an, mii de credincioși în ”Catedrala cu vitralii foșnitoare” a pădurii ce înconjoară Mănăstirea Buciumeni din nordul județului Galați

A fost, în primul rând, o zi dedicată tinerilor, pentru că din ei izvorăște speranța pentru un viitor mai bun și mai luminos al acestor locuri.

Și iată că, urmând pilda sfinților, a moșilor și strămoșilor noștri, suntem deja la a 28-a ediție a Pelerinajului tinerilor la Mănăstirea Buciumeni, lăcaș de cult care astăzi, în ziua Sfintei Treimi, își sărbătorește hramul. Cu mic, cu mare, elevi din școlile Eparhiei Dunării de Jos, din Galați și Brăila deopotrivă, au ținut să fie prezenți la această mare sărbătoare, însoțiți de preoți, de părinți, de profesori.

În mijlocul credincioșilor s-a aflat Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a susținut slujba Sfintei Liturghii la Altarul de vară din mijlocul pădurii și i-a binecuvântat pe cei prezenți.

”În bucuria harului, ne rugăm ca sufletele și toată viața noastră să fie pătrunse de prezența Mângâietorului Duh! Începem cea mai mare sărbătoare a Tatălui, a Fiului și a Sfântului Duh, Sfânta Treime. Așa ne și închinăm! Tot timpul, Sfânta Treime este prezentă în noi și în mulțimea tinerilor Eparhiei care se adună la Buciumeni în "catedrala" lor din pădure, cu "vitralii" foșnitoare, care să fie chiar inimile lor”, a arătat ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos. Mai multe despre atmosfera de la acest important eveniment al Eparhiei de la Dunărea de Jos veți putea afla dintr-un mai amplu reportaj ce va fi publicat în paginile ziarului ”Viața liberă”.

Citit 4338 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.