Cum să faci frumusețe din ceea ce alții aruncă. Grădina de la parter de bloc (FOTO)

Cum să faci frumusețe din ceea ce alții aruncă. Grădina de la parter de bloc (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Gălățeanul Cezar Sandu, care locuiește la blocul 1B de pe strada General Eremia Grigorescu nr. 2, în apropiere de Intersecția fără rost, poate fi un exemplu pentru mulți dintre vecinii săi

Din pasiune, cu investiții destul de mari, dar și recuperând și transformând în comori obiecte pe care alții le aruncă, domnul Sandu a creat o grădină magică la parterul blocului. E greu să cuprinzi cu ochiul toate detaliile, fiindcă în fiecare bucățică de teren ceva nou îți atrage atenția: o fântână cu cumpănă, în miniatură, o trăsură trasă de un cal (făcută dintr-un vechi landou), o mică fântână pentru care încă se caută varianta optimă de alimentare, o eoliană în miniatură. Evident, peste tot, flori, parcele delimitate frumos de mici garduri, unele realizate din materiale reciclate (cum ar fi, de exemplu, un parchet vechi, recuperat), îngrijite cu pasiune de gălățean, care a reușit chiar să tragă un furtun de la etajul 1, unde locuiește, pentru a uda mai ușor grădina.

Așa cum noi am scris recent Apă Canal montează peste 11.000 de contoare cu citire la distanță, la cerere, Apă Canal instalează contoare separate pentru apa folosită la udatul spațiilor verzi, o soluție pentru toți cei care, asemenea lui Cezar Sandu, folosesc apa proprie pentru a stropi florile.

Citit 4808 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:35

6 comentarii

 • postat de Alexutz
  Vineri, 16 Iunie 2023 13:10
  5.2.205.***
  Frumos, nimic de zis, nu am nimic cu gradinile din fata blocului. Am ceva cu cei care au pus stapanire pe spatiul din fata blocului unde gasesti improvizate: garaj/loc de parcare langa geam, gardut, poarta cu lacat, balansoare, custi de caine, terase, gratare si mai stiu eu ce nebunii.
  0
  0
 • postat de Ionut
  Vineri, 16 Iunie 2023 10:30
  5.14.137.***
  Stiu ca nu e locul potrivit, dar mi as dori sa vad imprejmuirile din jurul condominiiloralte amenajari (terase, uscatoare de rufe, gratare, etc) desfiintate. Asociatii de proprietari care sa se ocupe de ingrijirea spatiilor verzi din jurul condominiilor, fie prin locatari, fie prin firme. Dau exemplu in mun. Iasi locatarii dintr un ansamblu nou realizat platesc la asoc de proprietari pentru ingrijirea spatiilor verzi. De asemenea bine ar fi daca s ar opri lucrarile de termoizolare realizate in diverse grosimi, culori si materiale. Locatarii tb sa inteleaga ca locuiesc intro cladire comuna.
  0
  0
 • postat de Frumos, felicitări
  Vineri, 16 Iunie 2023 00:17
  109.166.133.***
  Bravo, excelent, frumos, este muncă și pricepere, pentru a realiza frumosul, admirat.
  0
  0
 • postat de marr
  Joi, 15 Iunie 2023 20:43
  86.124.200.***
  Si in spatele cabinetului dentar CarolReves/analize medicale ...e o megaGradina .
  Florile/Plantele cresc daca au prin preajma si o mana de om gospodar/ harnic . Acolo jumatate e Gradina cu multi Trandafiri infloriti , jumatatea Cealalta ...numa' Balarii .
  0
  0
 • postat de toni dragut
  Joi, 15 Iunie 2023 19:31
  94.66.220.***
  apa canal face anual 22 milioane profit,ar putea oferi gratuit soluții pt persoanele care fac minuni arhitecturale cu flori ...
  0
  0
 • postat de Iuliu
  Joi, 15 Iunie 2023 19:21
  5.13.234.***
  Foarte frumos... Bravo dumnealui... Dar, să știți că mai sunt și alții prin Galați, dobet0ci și @gresivi care cred/au impresia că grădinile din fața blocului sunt o anexă a lor, a șmecherilor de la parter și care ei cred că le aparțin lor, doar lor... Unii au un tupeu fantastic.

  În schimb, bravo dumnealui...OM de OMENIE.
  0
  0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.