„Bilanțul ambroziei” din Galați

„Bilanțul ambroziei” din Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Primăria Galați a dat publicității, marți, „bilanțul ambroziei” din municipiul Galați, exact în ziua în care „Viața liberă” a publicat articolul „Distrugerea ambroziei, obligatorie până pe 30 iunie”. Conform municipalității, „s-a constatat prezența buruienii ambrozia pe 21 de terenuri aparținând unor persoane fizice și juridice de pe raza municipiului Galați, în urma verificărilor făcute de reprezentanți ai Primăriei, alături de Serviciul de Protecție a Mediului din cadrul Poliției Locale. Conform legii, au fost aplicate 21 de somații pentru aplicarea metodelor de combatere și distrugere a acestei plante cu potențial alergen”.

Identificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia se face până pe 30 iunie 2023, de personal împuternicit prin dispoziția primarului, polițiști locali și comisari ai Gărzii de Mediu. Primul control pe teren se efectuează în perioada 1-15 iulie, iar a doua verificare se face între 1 august și 30 octombrie.

În eventualitatea în care se constată că nu au fost luate măsurile necesare pentru prevenirea, combaterea și distrugerea acestei buruieni, se aplică amendă contravențională de la 1.000 lei la 5.000 lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv, de la 10.000 lei la 20.000 lei, în cazul persoanelor juridice, mai informează Biroul de presă al Primăriei Galați. 

Pentru recunoașterea ambroziei, pot fi accesate site-urile Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (www.madr.ro), Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (www.mmediu.ro) și Ministerului Sănătății (www.ms.ro).

Citit 1264 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 09:15

1 comentariu

  • postat de Riktus
    Miercuri, 07 Iunie 2023 20:38
    86.124.202.***
    Ma faceti sa rad! In combinat ambrozia e cat casa deja si nu se face nimic de la an la an. Degeaba va chinuiti s-o starpiti in oras, cand in imprejurul lui creste nestingherita. O singura planta matura poate elibera in atmosfera cateva miliarde de graunciori de polen si pana la 30.000 de seminte, ca
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.